View Single Post
Vechi 01.02.2009, 20:13:09
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Cristiboss, ce inseamn exact vrajitorie in opinia ta? Putem analiza putin care sint elementele necesare pentru ca o anume practica (o anumita actiune) sa fie vrajitorie?
Cu amendamentul ca am sa port aceasta discutie fara sa fiu in cunostiinta de cauza, ci doar bazandu-ma pe presupuneri (in realitate habar nu am cum se fac vrajile), dar cred ca o analiza logica este oricand binevenita.

Care anume din urmatoarele elemente este necesar ca o anumita actiune sa fie vrajitorie (?): un ritual? (dar blestemul sau deochiul nu presupune nici un ritual, totusi implica necuratul); o reprezentare simbolica la nivel mental a raului? (dar sint vrajitoare chipurile "albe" care fac vraji ca un anume om, poate chiar sotul sau sotia sa se intoarca la familia sa, deci nu neaparat un gand vadit rau); o reprezentare simbolica la nivel mental a unui gand in care crede (?); o formula verbala rituala rostita (?); invocarea directa a diavolului? (dar exista ghicitori care nu invoca explicit diavolul si tot despre necuratul e vorba)
Reply With Quote