Citat:
În prealabil postat de vasinec
M-ati inteles gresit. Nu m-am eschivat deloc. Acolo unde nu am raspuns, inseamna ca nu aveam nimic de comentat. Am fost "multumit" cu raspunsul dvs. si am lasat sa fie judecat si de ceilalti cititori.
Daca aveti postari la care doriti numaidecat un raspuns al meu, specificati acest lucru (sau dati-mi cumva de inteles).
|
Tot nu ai dat un raspuns concret. Eu cu tine discut nu cu ceilalti cititori. Deci, asa cum eu mereu ti-am raspuns la postari cu argumente scripturistice, fa-o si tu cu aceste interpretari ale versetelor aduse de tine. Ce sa inteleg prin ,,am fost ,,multumit,, cu raspunsul dvs? ca esti de acord cu aceste interpretari ale mele sau nu? Vino cu argumente, nu fugi de raspundere!
Mai ti -le postez o data:
Cei morti duhovniceste nu stiu nimic despre Dumnezeu si viata vesnica dupa cuvantul Mantuitorului: ,,Lasa-i pe cei morti sa-si ingroape pe mortii lor, iar tu urmeaza Mie!,,
Tot asa si versetul
"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!" (Eclesiastul 9:10) se talcuieste in concordanta cu ce a spus Hristos: ,,Lucrati cat este lumina, caci vine noaptea si nimeni nu mai poate lucra!,, Adica ,, cu frica si cutremur lucrati la mantuirea voastra,, caci dupa moarte nu se mai poate lucra si nu mai folosesc
nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciunea cea lumeasca, dar nu neaga in nici un fel viata sufletului dupa moarte.
Iar ultimul"Cel ce moare, nu-si mai aduce aminte de Tine" (Psalm 6:5), etc. E normal ca cei ce mor duhovniceste incarcati cu iubirea de avere, de marire si de placerile lumii acesteia, nu-si mai aduc aminte de Dumnezeu, de moarte si de judecata dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel:
27. Si precum este randuit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata, (Evrei 9,27)
10. Pentru ca noi toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, ca sa ia fiecare dupa cele ce a facut prin trup, ori bine, ori rau. (2 Cor 5,10)
Iata cum numeste aici trupul un instrument prin care lucreaza adevaratul sine, sufletul nemuritor fara de care trupul este mort (Iacob 2,26)
28.
Nu vă temeți de cei ce ucid trupul,[COLOR=Red] iar sufletul nu pot să-l ucidă[/COLOR]; temeți-vă mai curând de acela care poate și sufletul și trupul să le piardă în gheena.(Mat.10,28)
Iata aici cum Mantuitorul arata clar ca sufletul nu poate sa dispara, ci din doua ,una: ori se mantuieste si ajunge langa Hristos(Adevarat iti zic tie, azi vei fi cu Mine in Rai), ori este inselat de diavol si de slugile lui sa faca pacate si dupa judecata particulara ajunge in iad sau gheena, cu sufletul mai intai, iar dupa judecata generala si cu trupul.