View Single Post
Vechi 26.01.2009, 19:39:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Este o carte excelenta.Merita citita de catre oricine.Am citit-o de mai multe ori si de fiecare data am descoperit noi sensuri .Acum citesc de acelasi autor "Jurnalul fericirii".
Cu speranta ca la terminarea cartii , ne vei face recomandarile cuvienite si sa scri cateva cuvinte despre aceasta carte pe care o citesti si care este semnata de Nicolae Steinhardt, permite-mi sa reproduc un scurt pasaj din cartea "Daruind vei dobandi - Cuvinte de credinta" : << Orb, neghiob si stramt la minte, cum ma aflu, n-am fost totusi atat de stupid si nestiutor incat sa cred ca Hristos ne cerem sa dam din prinosul nostru : asta o fac doar paganii. Am fost insa indeajuns de nepriceput si de ratacit in bezna spre a cugeta- ceea ce pare intru totul conform cu invatatura crestina- ca ni se cere sa dam din putinul nostru. Ba am si mers pana la a ma invoi cu ideea ca , din pilda celor doi bani aruncati de femeia vaduva in cutia darurilor, reiese indemnul de a da tot ce avem, toata avutia noastra. . . Secretul. . . se arata a fi : sa indraznesti a da ce vremelnic se intampla sa-ti lipseasca. Iata paradoxul crestin in toata plinatatea, splendoare si virtutea lui. Dar iata si fagaduinta uluitoare : dand ceea ce nu ai, dobandesti ce ai stiut sa dai din golul fiintei tale. Darul suprafiresc se reflecta asupra-ti, se intoarce la tine ca un bumerang, ca o raza de lumina proiectata pe oglinda - si te inavuteste, te implineste, te covarseste . >>