Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Cu toata dragostea si de e sa nu recunosc admiratia pe care o am pentru tine Silvia,pentru felul tau de a fi bataios si sincer daca tot ai deschis acest topic iti voi spune cateva adevruri dar nu din afara ci din intrior! poate unele nu s-au spus niciodata.
Iata unul din ele:
1. -Invatamantul se bucura de o mare apreciere si sprijin din partea regimului"de trista amintire " cum ai spune tu si altii(si voi aduce multe argumente dar nu am timp acum)-cadrul didactic fiind apreciat si stimulat iar invatamantul era de calitate incomparabila cu cea de azi .
2. -Aproape toate cadrele didactice cu mici exceptii(mai ales cei cu parinti fosti chiaburi sau legionari)erau memebri de partid fiind profund implicati in educatia ateist stiintifica a noii generatii .
-Nu puteai ocupa o functie de conducere daca nu erai membru al partidului.
3. -Inca din facultate daca erai un student cu rezultate erai coptat in P.C.R sau in securitate.
Voi continua ceva mai tarziu daca este sa fim sinceri sa fim pe deplin.
|
Citat:
iti voi spune cateva adevruri dar nu din afara ci din intrior! poate unele nu s-au spus niciodata.
|
[COLOR=green]Multe din adevarurile tale sunt cât se poate de eronate și asta pentru că nu ai făcut parte din sistem.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]1. Adevărat. Dacă nu aș fi avut ajutor de la stat, nu aș fi putut învăța. Am avut bursă și după terminarea facultății am primit apartament, butelie - locuiam, pe atunci, la Vaslui... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]2. Parțial fals. Tinerii din familii chiabure nu aveau acces la studii, asadar nu existau profesori proveniti din atare familii.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu știu dacă am fost un profesor bun, dar, dacă după 35 de ani de activitate neintrerupta la catedra nu m-au dat afara, cred ca am facut ceea ce trebuie. Nu am fost membra de partid pentru ca nu am acceptat. Am motivat ca nu sunt pregatita. Si stii ce ma ingrozea?
Ședințele! Însă, să nu-ți imaginezi că am scăpat. De regula toate sedintele erau "deschise" - adica toti profesorii erau obligati sa participe, cu exceptia celor in care erau primiti noi membri. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]La momentul potrivit, nu am realizat că pot fi și dezavantaje si inca mari si de durată. Nu am putut să-mi dau gradele la timpul potrivit, nu am beneficiat niciodata, până in '89, de gratificație (o primă de vacanță) și alte și alte avantaje pe care le-au avut colegii-membrii de partid. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]3. dacă nu aș fi fost student cu rezultate, nu aș fi avut bursă. Bursele nu se dădeau pe ochi frumosi. Se muncea, se învăța, nu ca acum. Pe atunci diplomele se obtineau studiind serios, nu se cumpărau de la tarabă, la metru sau la Kg, ca astăzi...[/COLOR]