View Single Post
Vechi 26.01.2009, 00:39:31
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Frate draga, descantecul de deochi nu era un obicei pagan. Tine de traditia populara si are origini ortodoxe. Azi, a ajuns sa aibe forme din ce in ce mai pagane.
Cand eram copil in primele clase de scoala, sa vezi ce facea bunica - Dumnezeu s-o odihneasca in pace - atunci cand ii spuneam ca mi s-a facut rau (greata si durere de cap). "A... Te-o fi deochiat cineva. I-a, da-mi mainile." Imi lua mainile si isi plimba mana pe antebratele mele. Daca simtea niste mici umflaturi sub piele zicea: "Da' cin' te-a deochiat, maica?" Si, isi dadea cu putin ulei pe palme si spunea un descantec si Tatal nostru in timp ce masa cu putere antebratele pana dispareau "cocoloasele" (umflaturile) de sub piele. Apoi, repeta tratamentul frecandu-mi fruntea. In cinci minute eram ca nou si plecam la joaca ca si cum nu eu eram cel care cu ceva timp inainte zaceam blegit.
Descantecul, cu parere de rau, nu mi-l aduc aminte exact, era ca o ruga ca Dumnezeu sa-l alunge pe Satana cu toate cele rele in pustii. O sa incerc sa-l aflu si chiar as vrea sa-l postez.

Doamne-ajuta!
Fratele meu, cum mai rade dracu de noi cu astea! Ba chiar sunt PAGANESTI descantecele si DEPARTE de ADEVARUL ortodoxiei! Este amestecat dracu cu Dumnezeu, ori noi stiim ca asta nu se poate NICIODATA! In descantec este pus dracu prin formulele "magice" si formule de adresare catre Dumnezeu! Asa a aparut NECREDINTA in Dumnezeu si "credinta" in descantec! Caci oamenii azi nu mai merg la icoana sa se roage, ci se duc la descantatori! Fie bunica sau mama! E LUCRUL DRACULUI! De aceea avem Taina Sf.Maslu sa ne ungem "spre sanatate spre Bucurie"! De ce trebuie sa apeam la dracovenii cand avem atatea sfintenii? ma poate ajuta un lucru omenesc sau dracesc si nu cel Dumnezeiesc?
Sa nu ne amagim cu astea ca ne pierdem linistea si mantuirea! de venea cineva la Pr.Arsenie Boca cu asemenea treburi, ti-l lua pr.Arsenie de numa, ca nu-i mai trebuia nici macar sa auda cuvantul, dar sa mai mergi sa ti se descante!
Asa cum ne amageste prin placeri si patimi, tot asa amesteca sfintenia cu draciile lui ca ne INSELE si sa ne faca sa credem ca sunt adevarate! Dar vai! ne pierdem mantuirea sau cadem sub blestem...

Can.61 al Sinodului 6 Ecumenic, opreste 6 ani de la Sf,Imprtasanie pe cei ce merg la vrajitori si DESCANTATORI si ii pune sub canon aspru!
Reply With Quote