Draga C-tin ce am vrut eu sa arat prin mesajul meu este altceva.Nu se poate reabilita nici un rau in lumea asta daca nu punem si pe Dumnezeu langa noi sau mai bine zis in inima noastra.Doar stim sau ar trebui sa stim ca fara Hristos nu putem face nimic bun.Sa recunoastem ca suntem plini de pofte lumesti de care nu vrem sa ne lepadam pentru ca ne plac si sa mai recunoastem ca nu avem incredere in cuvantul Lui Dumnezeu cand a spus ca ne va arata frumuseti ce ochii nu au mai vazut frumuseti care au fost gatite pentru noi inca de la inceputul lumii.Dar pentru ca sa ajungem acolo trebuie sa renuntam la aceste frumuseti si placeri lumesti si vremelnice care ne impiedica sa inaintam spre El.Cand s-a incheiat tratatul de pace de la Versailles a fost invitat si Sf Nicolae Velimirovici si s-a suit pe podium si le-a zis asa:Degeaba ati venit aici sa faceti pace,nu veti face nimic pentru ca nu L-ati invitat si pe Dumnezeu.Auzi ce le-a spus si le-a mai zis sa se puna in genunchi si sa ceara iertare ca au uitat de Dumnezeu ca au vrut sa faca pace lumeste,pentru interese propii nu ca ar fi vrut ei pace asa din dragoste unul pentru celalat.La fel este si cu ecumenismul asta,toti vor pace dar fara Dumnezeu,asa o pace de asta lumeasca,adica ba fiecare cu patimile lui,sa ne impacam asa ce spovedanie ce impartasanie ce ortodoxie ce Hristos,lasa ma ca si Budda e ok si Mahomed si Krisna si numai stiu cate alte zeitati de idoli.Pai si atunci cum putem sa spunem ca Dan Puric poate face ceva pentru tara asta?Fara Dumnezeu nimic bun nu se face,nimic,0.Nu a putut Hristos care este Dumnezeu sa ii mantuiasca pe farisei si pe multi alti evrei si cati altii si romani si cati or mai fi fost atunci,El care este Dumnezeu si nu a avut nici un pacat si nu a suparat pe nimeni si a suferit cumplit si ai vazut cat de putini au crezut in El.Apostolii,Maria Magdalena,Lazar,adica foarte putini au crezut in El fata de numarul foarte mare care l-au condamnat la rastignire.Nu se poate produce un miracol asa peste noapte,tara se poate salva numai prin rugaciune,numai prin intoarcerea a toti romanilor in Biserica,la spovedanie si la o traire ortodoxa autentica asa cum au trait sfintii parinti,asa trebuie sa incercam sa facem,cu smerenie si cu multa pocainta.Stefan Cel Mare a devenit sfant pentru ca orice facea cerea sfat de la Dumnezeu prin duhovnicul sau Danil Sihastrul,nu facea nimic de capul sau,si a reusit atunci dar acum cati conducatori mai fac asa si daca fac asa cati oameni ii vor mai asculta?Oamenii,trebuie sa recunoastem ca vor orice altceva in afara de Hristos,asa este,dovada,pai uitat-te in jurul tau si faptele vor vorbi de la sine.Ce a zis Dumnezeu a zis ca atunci cand dragostea dintre oameni se va raci,va veni sfarsitul,adica lumea nu ar mai avea sens sa exisea caci ar fi un macel continuu si nimeni nu s-ar mai mantui.Vrei sa spui ca tu ma iubesti pe mine sau ca eu te iubesc pe tine,asa cu gura dar numai Dumnezeu stie cat ne iubim.Un sfant s-a rugat la Dumnezeu timp de 30 de ani ca sa-i dea si lui dragoste si de abia dupa 30 de ani a primit nepatimirea,auzi 30 de ani de rugaciune.Vrei sa spui ca noi cand zicem ca ne iubim chair ne iubim cu adevarat?Pai si Petru a zis asa,eu Domane nu ma voi lepada de tine in veci,si s-a lepadat nu odata ci de 3 ori.Pana nu dobandim harul Duhului Sfant nu putem iubi cu adevarat,caci omul nu iubeste singur,iubeste impreuna cu Dumnezeu si ca sa fie impreuna cu Dumnezeu trebuie sa fie curat sufleteste,ca lacrima aia e iubire.Omul exista in raport cu Dumnezeu si cu aproapele sau spune un teolog adica sa iubesti pe Dumnezeu cu tot cugetul si din toata inima si pe aproapele ca pe tine insuti.Cati dintre noi putem iubi asa?Eu nu am intalnit inca pe nimeni,am cunoscut din carti pe sfinti dar personal nu am intalnit.Apoi rugaciunea spune Sfantul Simeon ne-o cere Dumnezeu nu pentru El,ca sa-l veneram pe El,nu,unii asa cred,nu e asa rugaciunea spune sfantul,este pentru ca sa inmulteasca Dumnezeu dragostea in lume.Cand ne rugam pentru apropele si pt oameni in general Dumnezeu prin rugaciunea noastra trimite dragoste in cei pt care ne rugam.Cati dintre noi ne rugam cu dragoste pentru cei din jur?Si nu numai pt cei dragi noua dar si pentru vrasmasi,cati ne rugam pentru ei?Ecumenismul,unirea credintelor este o pacaleala,adica nu ai reusit sa impaci lumea in credinta ta,nu ai reusit sa inmultesti dragostea in credinta ta si crezi ca daca te rogi impreuna cu altii o sa inmultesti dragostea?Este ca omul care vrea sa faca dreptate in lume dar in familia lui este numai necaz si scandal.Cum asa?Este trist ca oamenii au ajuns sa iubeasca placerile lumesti mai mult decat virtutile dumezeiesti.Cand afirm asta ma includ si pe mine ca si eu le iubesc dar macar ca alerg la spovedanie mereu,am o speranta,dar fara Biserica suntem morti,asta vrea ecumenismul,sa contopeasca ortodoxia cu religiile celor ce nu cred in Hristos si atunci cum sa mai gasim mantuire in Biserica ortodoxa?Sa recunoastem ca L-am uitat pe Hristos,sa recunoastem ca vrem sa traim bine aici pe pamant cu totii,in comuniune si fratie dar fara Hristos,sa recuoastem ca nu mai stim ce este smerenia,ascultarea,intelegerea,ca vrem numai placeri si sa facem numai ce ne convine si ca suntem egoisti si nepasatori.Sa ne ierte si sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa nu ramanem asa impietriti si sa ne trezim pana nu e prea tarziu.Doamne ajuta!
|