View Single Post
Vechi 23.01.2009, 01:01:03
ortodox4life's Avatar
ortodox4life ortodox4life is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.10.2008
Locație: undeva departe
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Orthodox4life, atata ura ai in tine fata de catolici incat esti in stare sa stai atata timp in fata calculatorului postand poze si altele???

Uiti ca TOTI suntem copiii lui Dumnezu, fiind creatia Lui, indiferent daca suntem catolici, ortodocsi, musulmani, negri, albi, galbeni, verzi, etc. Si in acest statut de copii ai lui Dumnezeu nu cred ca avem dreptul, nici nu ni se cade ca sa spunem cine nu este copil al Lui. Asta e atributia lui Dumnezeu numai. Datoria noastra este de a ne vedea de viata noastra si de pacatele noastre. De ale altora are grija Altcineva.

Noesisaa inteleg ca tu m-ai inteles gresit dar am sa-ti explic.Eu nu ii urasc pe catolici.Prietenul sorei mele,este catolic si eu cu el ne intelegem foarte bine.Nu am nimic cu el,ba din contra sora mea l-a adus de Paste la slujba de inviere si s-au simtit foarte bine.Atata i-am spus lui ca daca vrea sa se insoare cu sora mea este bine sa treaca la ortodoxie si asa i-a spus si tatal mu si sora mea.Atat,omul a inteles,pentru ca i-am explicat,i-am povestit din vietiele sfintilor parinti si i-a placut.Bine el nu prea stia prea multa religie dar a inteles pe masura lui.Dar niciodata nu l-am condamnat cu ceva pentru ca e catolic.Chair daca se insura cu sora mea fara sa treaca la ortodoxie eu nu aveam dreptul sa-l urasc sau sa-l judec.Doar atat sa marturisim adevarul,sa le spunem la oameni cum e bine si corect,cum vrea Dumnezeu,apoi fiecare alege in functie de smerenia sa.Numai oamenii mandrii nu pot accepta un sfat sau un adevar.In general oamenii vor sa auda orice altceva in afara de ceva care i-ar putea deranja pe ei de la anumite activitati.De exemplu daca spui unui homosexual ca ce face el nu e bine atunci imediat iti sare in cap,ah ca ce ma judeci tu.Nu te judec mai omule doar iti spun ca ceea ce faci nu e bine si nu ca zic eu asa cas nus ce mare intelept dar uite iti arat din Biblie ca zice ca homosexualitatea e pacat.Lui nu-i convine si se simte victimizat dar in sinea lui stie ca ceea ce face nu e bine.Eu nu am nimic cu catolicii,chiar respect toate religiile asa gresite cum sunt,nu e treaba mea sa judec dar cand e vorba sa ne amestecam ortodoxia cu ele atunci trebuie sa luam masuri sa vorbim clar si raspicat ca asa nu este bine.Dumnezeu ne iubeste pe toti dar nu toti Il iubesc pe Dumnezeu sa sti.Daca tu sti ca Dumnezeu e unul singur Iisus Hristos bine cu Sfantul Duh si Tatal si ca ortodoxia este credinta cea adevarata ce este asa de greu de inteles ca daca catolicii si celelate religii vor sa se roage impreuna cu noi trebuie atunci sa treaca la orotdoxie,e simplu.Catolcii s-au rupt de ortodocsi la 1054 la 1500 si ceva din catolici s-au rupt protestantii si tot asa.Vrem unitate din nou,simplu,inapoi la ortodoxie,atata tot,e foarte simplu de inteles.Cine nu intelege sa intrebe si va gasi destule explicatii.Deci nu urasc pe nimeni,absolut pe nimeni,ca asa ti se pare tie asta e altceva,Domne ajuta!
Reply With Quote