- Parintele Gabriel, care si asa in timpul vietii a fost umilit, ar merita mai multa consideratie macar acum. Nu deschidea carti pentru a citi gandurile, iar minunile infaptuite sunt mult mai multe decat apar in aceasta carte. Mergeam la Sfintia sa, dar citeam si carti ale sfintilor, si as fi observat daca s-ar fi indepartat de la canoanele Sfintilor Parinti. Dimpotriva, parintele Gabriel Nicu era un mare aparator al Ortodoxiei si lupta impotriva ereziilor de orice fel. Prin post continuu, rugaciune neincetata si multa milostenie si-a purificat sufletul si a dobandit mari daruri ale Sfantului Duh. Sa-i ierte Dumnezeu pe cei care i-au gresit cu buna stiinta sau din nestiinta! Lucretia-Bucuresti
- Mihail - Bucuresti zice:
pe 1/5/2008 la 12:13 pm
Parintele Nicu Gabriel nu a fost un vrajitor. Sfintia Sa s-a luptat cu diavolii, cu toate duhurile rele trimise de vrajitori si fermecatori in oameni, savarsind Moliftele Sfantului Vasile cel Mare si ale Sfantului Ioan Gura de Aur, invatandu-ne calea cea stramta si dreapta, fiind un postitor permanent. Mi s-a pus diagnostic de cancer si nici un medic nu m-a putut ajuta, dar iata ca PreaSfantul Dumnezeu prin Parintele Gabriel m-a vindecat. Se spune ca ar fi fost caterisit. Verificati cei care nu l-ati cunoscut ca este o mare minciuna. A slujit pana in ultima secunda. Cum se poate sa se arunce cu noroi in cei care-l mai slujesc cu adevarat pe PreaSfantul Dumnezeu?
- Maria zice:
pe 1/5/2008 la 12:34 pm
Cred ca ati fi fost cu adevarat multumiti sa-l fi cunoscut pe cel care a fost Parintele NICU GABRIEL, un preot cu adevarat traitor intru Hristos, marturisind Sfanta si dreapta credinta pur ortodoxa, spunand raspicat la adevar - Adevar, si la minciuna - Minciuna.
Asta v-ar fi facut sa fiti cu adevarat crestini, si sa nu mai dati curs la atatea comentarii false. Recunosc ca pana a citi articolele dvs., nu am stiut ca vrajitor inseamna a fi ascet convins, a te desfata cu vietile sfintilor, permanent cu multa iubire fata de semeni, stand in genunchi la Sfanta Spovedanie, rugandu-se cu lacrimi alaturi de crestini pentru iertarea pacatelor lor, citind zi si noapte Psaltirea Sfantului Prooroc David, astfel fiind pregatit permanent pentru a citi Moliftele Sf. Vasile cel Mare si ale Sf. Ioan Gura de Aur, venind in sprijinul si ajutorul celor suferinzi, invatandu-ne sa punem in practica invatatura PreaSfantului Iisus Hristos: “IUBITI PE VRAJMASII VOSTRI, BINECUVANTATI PE CEI CE VA BLESTEMA, FACETI BINE CELOR CE VA URASC SI RUGATI-VA PENTRU CEI CE VA VATAMA SI VA PRIGONESC CA SA FITI FIII TATALUI VOSTRU CELUI DIN CERURI.”
- Pavel zice:
pe 1/5/2008 la 4:27 pm
Mai sunt inca in viata, mai am inca credinta numai datorita Parintelui Gabriel Nicu care mi-a fost duhovnic, care m-a invatat sa lupt cu toate ispitele, greutatile acestei lumi, acestei vieti trecatoare, sa ma rog neancetat pentru toti ai casei si in primul rand pt. vrajmasi, pana la sfarsit, oricat de greu ar fi si oricate ar fi incercarile. Cu Sfantul Post si Sfanta Rugaciune si cu ajutorul nemarginit pe care l-am primit in urma rugaciunilor Parintelui Gabriel, cu slujbele savarsite de Sfintia Sa - Moliftele Sfantului Vasile cel Mare, ale Sfantului Ioan Gura de Aur, Sfantul Maslu, nu numai ca supravietuiesc (am stat ani de zile in pat suferind de o boala nevindecabila), mai mult decat atat ma simt foarte bine, lucrez ca orice alta persoana care n-a avut probleme de sanatate. A trebuit sa traversez tara sa ajung la un adevarat Preot si Duhovnic, acesta fiind Parintele Gabriel Nicu. Nu numai pt. Harul primit de la PreaSfantul Dumnezeu, ci si pentru Darurile dobandite prin mare nevointa, post permanent, pilda de vietuire a Sfintiei Sale pe pamant, Sfantul Post si Sfanta Rugaciune, neinteresandu-l niciodata banii, savarsind serviciile in parohiile unde a slujit fara a primi niciun ban nici pt. botez, nici pt. cununie, nici pt. inmormantari, nici pt. molifta din timpul posturilor cand se merge la casele crestinilor, nici pt. un alt serviciu, neavand proprietati personale (case, vile, masini bengoase, terenuri, societati, calculatoare… etc.), Parintele Gabriel fiind prigonit si in timpul vietii pamantesti si acum dupa plecarea la cele vesnice, dat fiind faptul ca preotilor le este incomod adevarul si nu sunt pentru popor, pentru crestini, Parintele Gabriel ajutandu-i si pe saraci si pe bogati, si pe prieteni si pe dusmani, nefacand nicio diferenta. Asa ca lasati-L in pace pe acest ADEVARAT PREOT, GANDITI-VA MAI MULT LA PREASFANTUL DUMNEZEU, CINE LOVIND DIRECT SAU INDIRECT IN PARINTELE GABRIEL, LOVIND IN PREASFANTUL DUMNEZEU, PE CARE L-A SLUJIT NEABATANDU-SE NICI MACAR O CLIPA DE LA “CALEA, ADEVARUL SI VIATA”, AMIN!!!
- Constantin zice:
pe 1/5/2008 la 9:12 pm
Multumesc, Bunului Dumnezeu pentru ca m-a ajutat sa intalnesc un preot adevarat , asa cum a fost preotul Nicu Gabriel. Sa dea Domnul sa fie nu unul ci sute, mii de astfel de preoti si noi am fi cei mai castigati din asta. Am avea la cine sa apelam sa ne ajute in momentele de cumpana din viata noastra. Spun unii si altii ca ar fi fost vrajitor? Putem spune ca ne-a vrajit cu minunatele cuvinte duhovnicesti pline de invatatura si sfaturi intelepte : ne-a invatat sa postim, sa ne rugam pentru noi, pentru cei de langa noi si pentru dusmanii nostri, sa fim blanzi , smeriti, si intelepti. A fost pentru toti cei care l-am cunoscut un exemplu demn de urmat. Mergeam sute de km pentru a participa la Sfanta Liturghie, Moliftele Sf. Vasile si ale Sf. Ioan Gura de Aur. Plecam de sambata noaptea la ora 1,30 , ajungeam dimineata la ora 8 la Gresia . Nu aveam nevoie de mancare , apa , eram fericiti ca dupa slujba , pe la ora 16,30- 17 , sa stam de vorba cu parintele. Ne dadea atata putere ca nu aveam nevoie de nimic altceva. Apoi pe la ora 21 chiar 22 plecam fericiti, spre casele noastre . S-a intamplat de cateva ori sa mergeam direct la serviciu si nu eram deloc obositi. Ma simt mai obosita acum dupa o noapte de somn, decat eram atunci dupa doua nopti nedormite. Oare de ce ? Viata noastra, a tuturor a capatat un alt sens dupa ce l-am cunoscut. Nu crede-ti ca am fi fericiti sa avem astfel de preoti langa noi? ar fi minunat dar din pacate pentru noi este greu poate chiar imposibil. E mult mai usor sa ponegrim tot ce e sfant si curat asa cum a fost preotul Nicu Gabriel, decat sa facem tot ce e omeneste posibil sa-I urmam calea grea si anevoioasa pe care a dus-o cu atata dragoste pentru Prea Sfantul Dumnezeu.
- ioan zice:
pe 2/5/2008 la 12:45 pm
Parintele Nicu Gabriel a fost cel care mi-a sadit in suflet credinta . Am fost la Gresia in anul 2001, nu ma inchinam ,nu faceam nici macar cruce.Am ajuns acolo pentru ca Parintele m-a chemat.Am fost singurul din multimea de oameni care n-am fost miruit.Cuvintele Parintelui m-au facut intors la credinta, in sufletul meu s-a facut lumina. Multumesc Tatalui Ceresc si Maicii Sfinte ca am cunoscut pe Parintele care ma ajuta in continuare. Amin
- CORINA zice:
pe 3/5/2008 la 10:36 pm
Daca nu vreti sa acceptati adevarul despre parintele Gabriel, este problema dvs.; dar nu e corect sa faceti aprecieri despre cineva fara sa-l fi cunoscut in realitate, bazandu-va numai pe spusele denigratoare ale altora. Ce usor ne lasam influentati in rau !
Sa ne lumineze Dumnezeu sa fim cu adevarat crestini!
rAm citat si alte marturii ale unor credinciosi care l-au cunoscut si au facut comentarii pe blogul lui Bogdan Stanciu, intitulat ,,Ultima razvratire...''. Acolo se specifica faptul ca parintele Tanase n-a fost oprit de la slujire cum a sustinut parintele Iustin din pricina acestei carti.
|