View Single Post
Vechi 22.01.2009, 12:11:59
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EugeniaG Vezi mesajul
ce vorbesti Dex? sa nu-ti fie cu suparare , eu nu l-am vazut pe Dumnezeu ca fiind violent deloc in VT, ca este zugravit intr-o lumina mai placuta si mai usor de inteles pentru toti in NT este adevarat ... dar ca vechiul testament este reprezentativ pentru latura violenta , te inseli amarnic, da, stiu este convingerea ta personala numai ca ma uimeste ... aud asa ceva pentru prima data de cand m-am nascut...

eu am cateva rugaciuni vechi , scrise pe hartiute si la un moment dat ma apuc eu sa le scriu la calculator sa-mi le tiparesc pe coli noi...si... nu-mi placeau cateva cuvintele asa ca le-am modificat cu gandul ca pronunt si eu asa cum se pronunta in ziua de azi ... ulterior gasesc cateva din rugaciunile acelea explicate de un preot intr-o carte veche si realizez ca am gresit modifcand acele cuvintele...prin modificarile aduse de mine se schimbase mesajul rugaciunii

... si asa este, Biblia este o creatie strict umana , datorita acestui fapt eu personal niciodata nu voi renunta in a-mi aminti si de Cuvantul din VT...

... si da Dumnezeu exista , si ai sa vezi , te Va ajuta exact cand nu te astepti , nu trebuie sa Ii ceri sa se arate sau sa te ajute cand esti disperat , trebuie sa-l simti...si sa stii ca SE POATE sa-l simti, dar trebuie sa-ti ceri multa iertare si sa nu mai vrei decat sa-L simti pe Domnul cu tine...

si iarasi depre VT si NT ... asa cum multi dintre sfintii parinti ne spun" ortodoxismul este baza , nu? e cea mai veche religie" asa sunt eu ferm convinsa de cand m-am nascut ca VT e baza.
Facerea 6:7 - "Și a zis Domnul: "Pierde-voi de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc și de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut"."

Iesirea (Exodul) 12:29 - "Iar la miezul nopții a lovit Domnul pe toți întâi-născuții în pământul Egiptului, de la întâi-născutul lui Faraon, care ședea pe tron, până la întâi-născutul robului, care sta în închisoare, și pe toți întâi-născuții dobitoacelor."

Iesirea (Exodul) 32:27 - "Iar Moise le-a zis: "Așa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Să-și încingă fiecare din voi sabia sa la șold și străbătând tabăra de la o intrare până la cealaltă, înainte și înapoi, să ucidă fiecare pe fratele său, pe prietenul său și pe aproapele său"."
32:28 - "Și au făcut fiii lui Levi după cuvântul lui Moise. În ziua aceea au căzut din popor ca la trei mii de oameni."

Numerii 16:49 - "Au murit atunci din pedepsirea aceea paisprezece mii șapte sute de oameni, afară de cei ce muriseră pentru răzvrătirea lui Core. "

daca vrei iti mai dau exemple. daca asta nu e violenta atunci nu stiu ce este. sigur putem discuta daca exista dreptate in actiunile sale, dar nu poti nega caracterul violent si crud al acestuia.
Reply With Quote