Citat:
În prealabil postat de strajeru
2. Trupurile sfinților sunt biserici și lăcașuri ale Duhului Sfânt (I Cor. 3, 16–17).
3. Dumnezeu se proslăvește și în trupul și în sufletul celor sfinți, care sunt ale lui Dumnezeu (I Cor. 6, 19–20).
.
|
Nu este frumos ca restrangeti sau denaturati invataturile Sfintei Scripturi, pentru a folosi unei anumite teologii. Nu trebuie sa "modelati" invataturile Sfintei Scripturi pentru a se potrivi invataturilor dvs. Ci invers. Invataturile dvs. ar trebui sa se modeleze dupa invataturile Scripturii.
Am luat ca exemplu, doar doua puncte ale dvs. Daca postati versetele, era mai bine decat sa postati "talcuirile". Versetele din 1 Corinteni cap 3 si cap 6, vorbesc despre noi si se adreseaza noua:
"Nu stiti ca voi sunteti Templul lui Dumnezeu, si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Daca nimiceste cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu: caci Templul lui Dumnezeu este sfant: si asa sunteti si voi"(1 Corinteni 3:16,17)
"Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi, si pe care l-ati primit de la Dumnezeu? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu" (1 Corinteni 6:19,20).
Aceste versete ne indeamna la curatie trupeasca. In viata mea, au avut o influenta importanta. Intelegand ca Dumnezeu pretuieste trupul meu, si-l numeste Templu, nu am mai putut "sa-mi bat joc de mine" (mai exact, de trupul meu). Am renuntat la tigari, alcool si alte obiceiuri nesanatoase sau murdare.
Dvs. ati redus si chiar deformat intelesul versetelor. Daca oamenii ar cauta direct la Sfanta Scriptura, multe s-ar schimba in bine.