Citat:
În prealabil postat de mihailt
Auzi mai frate da cine este ieromonahul acesta Spiridon Lungu?
Sunt si eu curios atat.
|
Mi-ar place sa fim frati,dar numai in Biserica Ortodoxa,numai asa ne putem mantui.Ieromonahul Spiridon Lungu este unul dintre putinii crestini ortodocsi,curajosi,care au taria si credinta de a vorbi impotriva ecumenismului.Un om credincios si curajos la fel ca si Parintele Iustin Parvu,Arsenie Papacioc,Amfilohie Branza,acestia si or mai fi cativa ca Danion Vasile,Parintele Iustin Chira(duhovnicul lui Nicolae Steinhardt),Parintele Proclu,acesti adevarati crestini ortodocsi cum a fost si Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa,Ioanichie Balan,Sfantul Arsenie Boca,Mucenicul Valeriu Gafencu si multi alti marturistori ai adevarului pentru dreapta credinta,Ortodoxia.Citeste pe Iustin Popovici,pe Cuviosul Paisie Aghioratul de la Muntele Athos,pe Sfantul Arsenie Boca,pe Parintele Cleopa,pe Parintele Dumitru Staniloaie si la toti vei gasi ca nu sunt de acord cu ecumenismul,pe care Sfantul Iustin Popovici il numeste erezia tutor timpurilor.Daca vrei sa sti cu exactitate cine este Ieromonahul Spiridon,nu am prea multe informatii dar as vrea sa iti spun ca prin toti acestia pe care i-am enumerat mai sus si multi altii ca ei,vorbeste insusi Iisus Hristos.Nu sti oare ca Dumnezeu vorbeste prin oameni?Si mai ales prin cei care fac voia Sa.Mesajul pe care l-am redatat este foarte clar si usor de inteles pentru cei care vor cu adevarat sa se mantuiasca,cei care sunt dispusi sa-si dea viata pentru marturisirea adevarului,pentru ortodoxie,pentru Hristos.Ar trebui sa marturism adevarul clar si raspicat,fara ocolisuri,mai ales cand vine vorba de,apararea credintei ortodoxe.Trebiue sa participam la Sfanta Liturghie in fiecare Duminica,sa profitam de timpul pe care il mai avem la dispozitie pentru curatarea sufletului de patimi si pacate.In curand Sfanta Liturghie va fi compromisa,vor impartasii pe homoxesuali,fara ca acestia sa-si marturiseasca pacatul acesta.Vor modifica datele Sfintelor Sarbatori,Craciunul si Pastele se vor sarbatorii la date alese de ei,total necorespunazor cu datele randuite de pe calendar.Se vor impartasii unii de la altii,dupa cum spune Parintele Iustin Parvu,adica catolicii cu protestantii cu ortodocsii vor gusta din acelasi potir din care ne impartasim noi,fara ca ei sa botezati in credinta ortodoxa.Ce zicea Parintele Dumitru Staniloaie despre sectari,ca de ce sa mai stau cu ei,care au facut femeile preoti,cum se ne unim cu ei?Iata cateva citate:

Cucernicul Parinte Dumitru Staniloae (+1993) "Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicând ca nu prea suntem uniti. Ecumenismul este pan-erezia timpului nostru. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decât un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decât un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie."
Cuviosul Iustin Popovici
Ecumenismul este numele de obste pentru crestinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei apusene. În el, se afla cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul în frunte; iar toate aceste crestinisme mincinoase, toate aceste biserici mincinoase nu sunt nimic altceva decât erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obste este acela de atot-erezie (pan-erezie). De ce? Fiindca de-a lungul istoriei, feluritele erezii tagaduiau sau sluteau anumite însusiri ale Dumnezeu-Omului Domnului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndeparteaza pe Dumnezeu-Omul în întregime si pun în locul lui pe omul european, în aceasta privinta nu e nici o deosebire esentiala între papism, protestantism, ecumenism si celelalte secte, al caror nume este legiune''
Sf.Arsenie Boca
Pr. Arsenie Boca: "Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa"
Cuv. Paisie Aghioratul: "Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."
Sf. Efrem Sirul: "Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!"
Sper ca raspunsul meu ti-a fost de folos,frate Mihail,Doamne ajuta!