19.01.2009, 19:00:12
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
Iata unde scrie de suflete sau duhuri:
„Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar [COLOR=#ff0000]VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE[/COLOR], care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. 1 Petru 3.18
Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau [COLOR=#ff0000]duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/COLOR]
Replica:
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Cred ca ati inteles gresit cele spuse de Sfantul Apostol Petru. Domnul Iisus Hristos a propovaduit, prin Duhul Sau, celor din vremea lui Noe, inainte de a avea loc potopul (cand "se pregatea corabia"). Doar opt persoane au ascultat si s-au mantuit.
|
acesta e "raspunsul" tau in privind legitimitatea doctrinei adventiste legat de acest verset? Spune foarte limpede ca e vorba de ce s-a întamplat cu Hristos in timpul mortii sale: " Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu,[COLOR=#ff0000] omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE[/COLOR],” . Apoi se face precizarea ca e vorba de niste oameni care au trait candva demult, in vremea lui Noe. Nu despre Noe e vorba , ci despre Hristos. De ce tot incerci sa justifice prostiile Ellenei White? Am reluat acesat postare ca nu cumva sa spui ca ai raspuns la aceste versete.