Frate draga,
Am incercat sa te cunosc din postarile anterioare pentru ca am fost initial putin mirat de faptul ca te-ai gandit ca "Ciprian Porumbescu a avut tupeul...". Nu pari a fi chiar, ratacit. Se intampla sa fii mai critic decat ar trebui sa fie un crestin. Si cand scriu prea critic ma gandesc la cuvintele care uneori iti scapa de sub control datorita indignarii.
Ciprian Porumbescu nu cred ca poate fi rememorat ca unul care a avut tupeul sa-si corecteze Creatorul.
In primul rand, pentru ca nu l-a corectat.
In al doilea rand, pentru ca postarea ta denota ca nu te-ai intrebat prin ce trece un om cand incearca sa creeze muzica pentru o rugaciune de o asemenea importanta.
In al treilea rand, muzica a fost acceptata de reprezentantii Bisericii si nu stiu pe cineva dintre marii nostri Parinti sa-si fi permis sa il puna la colt pe Ciprian Porumbescu.
In al patrulea rand, eu cred ca, daca vrei binele trebuie sa fii foarte, foarte atent sa nu faci rau. Fereste-te sa ingrosi randurile celor care incearca sa scufunde valorile neamului din care faci parte.
Frate draga, stii la fel de bine ca si mine ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii. Asa ca, vorba ta "Inselarea diavoleasca este subtila...Privegheati....!"
Sunt convins ca ai fost animat de ganduri bune cand ai supus aceasta problema dezbaterii si, de asemenea, simt ca iti poti valorifica mai folositor spiritul fin de observatie.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
|