Si pr. Vrajitoru de la Liteni tot asta spune, ca deschide cartea si pune cununiile pe cap celor necasatoriti tot la indemnul pr. Argatu. Multi asa zisi pr. vazatori cu duhul se folosesc de nume de MARI SI ADEVARATI PREOTI pt. a insela multimea. Ca sa devina vazator cu duhul trebuie sa duca o viata curata, ingrijita, cu multa rugaciune si post aspru, fara MANDRIE, (pacat care toti cred ca il avem ), etc. Dar sa nu uitam ca Dumnezeu este cel care Se descopera unor astfel de parinti, tocmai pt. viata lor, dar numai atunci cand vrea El. Si ce folos am daca ma duc la un pr. vazator cu duhul sa ma spovedesc? Daca eu imi stiu pacatele de ce sa nu ma duc la oricare altul? Doar eu ma duc cu inima deschisa si smerita, cu gandul de as SPUNE TOT, FARA SA ASCUND CEVA; daca le ascund si el fiind vazator mi le spune eu am cistigat ceva? Hristos nu poate sa fie inselat. La spovedit te duci de buna voie, atunci cand te mustra constiinta pt. pacate si doresti impacarea cu Dumnezeu, nu conteaza ca m-am marturisit ieri si o voi face si maine. Domnul sa ne lumineze pe toti ca sa discernem binele de rau.
|