View Single Post
Vechi 17.01.2009, 16:48:12
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Da mai Romeo,te inteleg cumva,dar citeste si tu Epistola catre evrei a Sfintului apostol Pavel,desi aceia tocmai il omorisera pe Hristos,nu ii face nici criminali,nici eretici ( desi erau ),sau citeste-l pe Sfintul Siluan,convorbirea avuta cu un arhimandrit tinar, care propovaduia ortodoxia tot cam asa...ce taine sa mai aibe,ce sfinti,sint eretici ( era vorba despre catolici )...iar sfintul il intreba:dar se roaga Maicii Domnului ?...dar merg in biserici ?...dar il cinstesc pe Dumnezeu ?...dar fac fapte de milostenie ?...ideea este ca nu-l aduci pe om la dreapta credinta cu incrincenare,cu acuze,cu insulte...

Era prin pateric o intimplare cu un ucenic neinspirat care se intilneste cu um preot al ereticilor si ii spune acestuia:Ereticule,ai sa arzi in flacarile iadului...si acela pune mina pe o bita si-l bate pe ucenic de-l lasa fara suflare.Apoi trece pe carare si un sfint,care-i spune ereticului:O,omule al lui Dumnezeu,ce bine ca te-am intilnit...haide sa stam putin de vorba....si din vorba dulce in vorba dulce il aduce pe acela la ortodoxie....nu inventez,sigur am citit-o pe undeva...cred ca in Pateric,deh virsta.

Cu ecumenismul sint de acord cu tine 2009 %.Noua religie a lui antihrist,isi aduna musiul toti caldiceiii,lumestii si inchipuitii sub puterea lui...mi se pare si firesc din partea lui ...tehnologia si stiinta ii permit acum asa ceva.