Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes
draga vladsergiu,
Pe linga cele cumva bune pe care tu le vezi despre globalizare,hai sa-ti arat unul cu mult mai rau...desi lumesc.
Plecind de la subprime morgage crisis ( sau criza caselor din USA,mai babeste, ceva local si punctiform ) )...din cauza globalizarii,a retelei mondiale financiare si bancare,dar si a comertului,productiei... s-a ajuns la o criza economica mondiala.Milioane si zeci de milioane de oameni care-si pierd casele,masinile,serviciile...banci care se inchid,firme mari care dau faliment ( chiar acum Nortel in Canada,care in 2000 reprezenta 30% din valoarea bursei din Toronto )...altele care sint nationalizate total sau partial...tari care fara imprumuturi externe abia daca mai supravietuiesc...
Globalizarea devine ca un sistem de alimentare cu apa potabila intr-un oras,sa zicem...atita timp cit apa este buna de baut,totul este ok...dar daca cineva infesteaza apa,i-ai omorit pe toti locuitorii. Puterea se va concentra intr-un singur guvern mondial,elita...nu va mai exista balans,echilibru,alte variante...se merge pe totul sau nimic.O vreme( destul de scurta ) va fi totul...
Cred ca stii ca in UE,credinta in Iisus Hristos nu este bine vazuta,gindeste-te ca si aceasta se va mondializa.De asemenea se vor mondializa casatoriile intre homosexuali,se va interzice folosirea notiunilor de mama si tata,de sot si sotie,se va mondializa avortul ( cine va spune ca este crima va fi incarcerat ),se vor mondializa poate casatoriile intre parinti si copii ( deja se intimpla prin belgia,olanda ),poate si poligamia,pedofilia...
Mai poti afla cite ceva aici:
http://ca.youtube.com/watch?v=7nD7dbkkBIA
|
In ce priveste globalizarea,am mai calatorit si eu prin Europa si numele de Iisus Hristos era peste tot bine vazut,iar in tari majoritar catolice ca Italia si Franta,exista chiar o viata destul de frumoasa d.p.d.v religios,cu slujbe,cu parohii organizate,etc.
Mie unuia nu mise pare UE o sperietoare doar pt ca au dat cateva recomandari Roamaniei,cu care sa spunem ca nu suntem de acord,ca legiferarea homosexualitatii,chestia cu cipurile,etc.
Insa ,dupa cum se stie,fiecare guvern poate refuza atari hotarari juridice,daca are destula personalitate.
Apoi,omenirea este un trup,si daca acest trup se imbolnaveste suferim cu totii,ca daca un organ este atins,tot corpul sufera.Asa ca este normal ca o criza dintr-un stat ca SUA sa aiba reverberatii in tot mapamondul.Ceea ce nu inseamna ca aceasta societate este perfecta,dar este cred eu mult mai buna decat cea comunista sau feudala,ca sa dau un exemplu mai extrremist,sau cea fascista,care este invocata de multi antisemiti.
Este normal sa incercam sa ne ajutam ,sa trecem peste o criza care arata o boala a sistemului global,dar nu putem sa negam ca avem de tras cu totii cate ceva.