Domnilor, mai mari shi mai mici,
in loc sa ne batem shi sa ne descurajam intre noi, mai bine luam aminte la noi inshine, ca prin noi shade spurcaciunea pustiirii la loc sfant, prin noi se introneaza cel rau, prin noi se trufeshte sufletul, se semetzeshte intzelepciunea sa desfraneze shi huleshte ochiul nostru... ajungand sa fim firi ratacite shi strambate de la Buna shi dreapta invatzatura creshtin-ortodoxa...
nu va certatzi Domnule intre voi,
"au doara" nu vedetzi cum stramba dracu, mereu, mereu, frica de Dumnezeu inspre frica de duhul rau, creind o frica lumeasca, luand de la Dumnezeu shi ridicand pe om impotriva la om pentru frica de dracul.... pentru de lipsa de bunastare...
nu va mai caznitzi sa cautatzi ca sa va punetzi increderea in oameni ca sa v-o punetzi in voi, ca sa shtitzi ca sa va punetzi increderea in voi inshiva, ci in Cer.
Poi de nescultarea shi nepocaintza shi rautatea shi neomenia noastra dar raportat la Dumnezeu, din ce vine de la El, astea trebuie sa le lucram daca avem frica de El, shi nu sa facem circul fricii de dracul, de intuneric, de apa, de foc, de furtuna, de viscol, de foame, de frig shi alte prostii de ce obijnuieste omul sa-shi faca griji shi creaza panica findca se teme, shi daca e panica atunci musai dracie, adica musai onor-mandrie dina aia asha ca shi la sfintzishorimea lejionara... peste tot gasim patrihotzii.
deci da-l dracului pe dracu (datzi cezarului ce este al cezarului)
iar noi sa Daruim lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu...
smerenia
caci pe femeie este fiara ca acum s-a urcat fiara pe femeie, shi nu mai shade femeia pe fiara, aia beata de sangele sfintzilor shi proorocilor... asha ne spune CLD
Deci nu Va certatzi, nu va mahnitzi unii pe altzii, orice-ar fi, ci vegheatzi, vegheatzi, shi privegheatzi...
ca altfel omul necredincios, rau shi eretic va pune mana pe cate o biserica, pe cate un credincios, pe cate o turma mititica...
Luatzi aminte shi de la BOR dar shi de la cele 7 Trambitze shi Vom birui Lumea... murind,
de sabie, de pistol, de pumnal, de aia cu coasa, de otrava, de prapastie de foc, de jar, de fulger, de explozii, ori cate alte forme de ucidere...
dar pazitzi nu moartea trupeasca DOMNILOR mei dragi shi buni, ci pazitzi Viatza Duhovniceasca, caci la moartea a doua suntem impinshi shi taratzi shi mortzi suntem deja chiar daca ne vedem inca vii, caci daca am lepadat, ne-am mandrit, sau am capatat obiceiul omenesc de lepadatura, shi ne-am inchinat la echipa de scamatori ca sa-l introneze pe balaure atunci adio... adio... la revedere, shi chiar daca te intorci, te ridici, nu mai eshti ce ai fost... spune CLD (nu eu)
Deci nu semnatzi nici cu aia raii shi nici cu aia bunii ca dracul prin oricare ishi poate duce planul sau diabolic in aplicare, "face o lucrare naturala pe care nu o cunoshti" (zice Trambitza nr 3)
iar din casa in casa poate sa umble shi pe net, shi in duhul rau, shi din om in om sa intre, aia care ne cer sa primim cu entuziasm intronarea omului satanei, ca altfel de ce ar fi numite uneltele ademenitoare?
dar ganditzi-va la cel rau nu doar ca este afara asha ca un fum rau shi toxic, un duh rau, format din duhul tau, caci satana are pe cineva shi inlauntrul inimii shi sufletului tau....
deci noi sa nu ne uram shi mahnim shi juignim intre noi ca nu e frumos shi e dureros...
"Cine erau dushmanii creshtinului?"
Casnicii lui... (Binecuvantatzi pe dushmanii voshtrii ca voi suntetzi ai altui Duh)
|