Mai frate cartea "Apocalipsa Sfantul Ioan Teologul" de o gasim in Sfanta Scriptura reprezinta o viziune foarte adanca teologica a Sfantului Ioan Evanghelistul si Teologul.
Ce se vede in acea carte nu se interpreteaza asa precum ni se pare noua ci fiecare simbol de acolo are o mare insemnatate teologica si numai de catre Duhul Sfant poate sa ni se descopere intelesurile foarte adanci cuprinse acolo.
Aceasta carte a fost hotarat la un anumite sinoade sa nu fie inclusa in Sfanta Scriptura.
Eu prima data m-am tulburat si am considerat caci ce au zis cei adunati la acele sinoade a fost gresit.
Dar vazand eu acum caci oarecare tulburare se produce in poporul crestin-ortodox datorita neintelegerii a ceea ce este scris in Apocalipsa am inteles ca nu degeaba s-a decis a nu fi inclusa aceasta carte in Sfanta Scriptura la unele sinoade.
Cifra 6 ca de altfel si celalte cifre nu are nimic rau intr-ansa.
Este folosita insa ca simbol pentru a arata ceva rau.
De ce s-a ales aceasta cifra nu stim noi dar negresit ca este un motiv.
Deci iata cum talcuia parintele arhimandrit Arsenie Papacioc aceasta:
http://www.youtube.com/watch?v=Bx3x0J9JFJA
Citat din ce zice parintele Arsenie Papacioc:
Deci nu e nicio problema cu codurile de bare,cu pasaportul si permisul de conducere biometrice.
Alea doar ca au un cip pe ele care contine informatiile in loc de a fi scrise pe hartie,fata si amprenta.
Se stie caci amprentele ti se lua oricum la politie cand era cazul si nu cred ca era asta vreo problema duhovniceasca.
Iar ca are poza ta digitala iar nu e o problema.
A fost intrebat un pustnic:
Cand va veni sfarsitul lumii?
Pustnicul acela vazator cu duhul a zis:
cand nu va mai fi punte intre vecin si vecin atunci va veni.
Adica cand nu va mai fi dragoste frateasca lucratoare intre vecini.
Deci cine nu vrea sa vina sfarsitul lumii sa se intereseze de a fi in comuniune frateasca cu vecinul lui si asa nu mai poate sa vina sfarsitul lumii.
Iar semnul fiarei acesta este: egoismul.