Citat:
Īn prealabil postat de eduardd
Sau.. poate Anca, inima buna pe toate le vede bune iar inima mandra mereu e nemultumita.. Tara suntem NOI Silverstar. NOI! NOIII intelegi asta? Iaca de aceea sar in sus si spun ca am vandut-o pe un pumn dolari.... Sunt constienta ca ai si tu dreptatea ta, dar ce facem noi, tara, romanii de aici concret sa ajutam la schimbarea ei in bine? Ne lamentam si atat... Romania...e mizera...e infecta...e...e...e... Romania, Biserica suntem NOI! 
|
Jenica draga, sigur ca privesc cu dragoste, dar si cu simt critic si de multe ori ma necajesc si eu de unele lucruri. Cand am fost data trecuta in Romania a trebuit sa umblu dupa niste acte. Am fost trimisa de la Ana la Caiafa!!! Am pierdut o gramada de timp pentru ca lucrurile nu sunt puse la punct. Birocratia e in floare si oamenii nu sunt informati. Am inteles cu aceasta ocazie de ce oamenii nu-si fac curat in fata casai, sau a blocului: pentru ca altii le rapesc timpul!
Am insa o bucurie in suflet sa vad toate schimbarile in bine si sa constat chiar ca in unele privinte e mai bine decat in alte tari considerate mai civilizate decat Romania. Nu exagerez. Sunt convinsa ca daca nu ar fi avut anii comunismului, Romania ar fi fost "fruncea"! Dar timpul inca nu e pierdut. Om trai si om vedea. Iar peisaje ca in Romania ...mai rar! Si ape curgatoare!
In ceea ce priveste "pumnul de dolari", chiar daca noi , cei din afara nu recunoastem, totusi asa este. Am lasat totul in urma, pentru ca am cautat un trai mai bun; dar pentru acest trai mai bun am sacrificat poate altceva mai de pret. In primii ani nu iti dai seama; abia dupa mai multi ani realizezi, daca te trezesti, ca ai dat ceva de pret pe ceva efemer.
Sa nu-i judecam nici pe cei, care privesc Romania mai critic; ei vad in amanunt ce ar trebui sa fie altfel, mai bine; ei se lovesc neincetat de aceste lucruri si isi doresc o Romanie mai buna, cu legi, care se respecta; cu politicieni, care se respecta si din respect fata de sine isi fac datoria. O Romanie cu respect fata de om, ca creatie a lui Dumnezeu.