View Single Post
Vechi 13.12.2006, 16:15:41
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dorotheea
Nu am facut pina la virsta de 33 de ani o spovada generala. M-am decis sa o fac acum ca astfel sa ma pot impartasi cu Trupul si Singele Domnului Iisus Hristos in deplinatatea marturisirii generale . Nu stiu insa cum pot gasi un duhovnic bun care sa ma povatuiasca si sa ma indrume . Cel mai aproape de viitoarea mea locuinta este manastirea Caldarusani. Problema este ca acolo nu cunosc pe nimeni . Cine ma poate ajuta ?!
Draga Dorotheea,

Ma bucur mult sa aflu ca te-ai gandit sa faci acest pas! Personal cred ca fara o spovedanie generala, nu putem considera ca traim in Hristos. Spovedania e botezul pocaintei. Ce viata in Hristos ducem fara a face un botez complet? Nu se poate, e semn de superficialitate. Si apoi cum ne putem apropia de Trupul si Sangele Mantuitorului cu jumatati de masura?! Aceste randuri sunt si pentru cei care se spovedesc de Pasti si de Craciuni, la cine-o fi si unde-o fi si cum o fi. Sa invatam ca asa cum un medic bun e cautat si apoi mergem numai la el, tot la fel e si cu duhovnicul, cu atat mai mult ca se ocupa de sanatatea noastra sufleteasca, care e cea mai importanta.

Sa inteleg ca te-ai spovedit totusi si te-ai impartasit pana acum? De ce nu mergi la acelasi Preot? Normal e sa ai un singur duhovnic, care sa te cunoasca si sa se roage pentru tine si tu pentru el. Bine e sa gasesti aceasta persoana destul de aproape de tine, in acelasi oras sau in apropiere, ca sa poti sa mergi des. Daca chiar nu gasesti pe nimeni care sa-ti corespunda, atunci poti sa mergi la o manastire. Preotii din manastire nu au mai mult har decat cei din lume, hirotesia este aceeasi, diferenta o face credinta si trairea lor in Hristos si o mai face si ucenicul cu rugaciunea si viata lui.

Ma bucur din tot sufletul pentru tine si astept vesti bune.

Elena
Reply With Quote