Citat:
În prealabil postat de tot-Laurentiu
[COLOR=navy]Comunitatea europeana, nu e o comunitate, este un agregat de interese politice si economice. Comunitatea inseamna dimpreuna. Mare atentie! De-asta am spus ca ne unim vietile pe un statut economic si ne despartim sufletele! Gingasia sufleteasca a unei natiuni nu poate fi unita cu penticalon si cu scoci pentru interese, ca ea se rupe.[/COLOR]
Ce bine graieste acest omulet. Astfel de oameni sunt adevaratele valori ale acestui popor, dar multi dintre romanii care se considera culti nu au ochi pentru ele.
|
Doamne-ajuta!
Mi-am adus aminte azi dimineata 2 lucruri.
Intr-o vreme, putin inainte sau dupa 1989, nu mai stau sa-mi aduc precis aminte, lucram in Teatrul National din Bucuresti. Intr-o zi, trecand prin foyer-ul Salii Mari vad un tanar si o tanara, imbracati cu costume negre, mulate, subtiri, dintr-o bucata, cu palarie care repetau pasi de step. De ce am tinut minte aceasta imagine? Pentru ca tanarul in timp ce batea pasi de step tinea o carte in mana si citea. Sus citea, jos dansa. Era Dan Puric.
Acum 2 ani, cand l-am descoperit Dan Puric ca orator, l-am intrebat pe tata, o enciclopedie intr-un om, ce stie despre el (si tata lucrase multi ani in Teatrul National). "Dan Puric?! Un baiat care a citit foarte mult."
Si, iata, acum ca incep sa caut pe rafturile memoriei mai imi aduc aminte ca in perioada in care am lucrat in acolo am vazut cum isi pregateau unii actori rolurile. Dintre toti, doi actori m-au impresionat in mod deosebit prin rigoarea cu care munceau: Claudiu Bleont si Dan Puric.
Doamne-ajuta!