View Single Post
Vechi 10.01.2009, 18:24:04
Anca-Miha
Guest

Implicit

Inainte de a ne avanta si a spune ca Puric nu poate sa fie Presedinte, sau ca credinta lui ar putea periclita "nu stiu ce", va intreb daca stiti ce indatoriri are Presedintele Republicii si daca el este cel, care conduce, sau cum a scris cineva, daca el este cel care face "managementul" tarii (apropos, aceasta postare vad ca a disparut)?
Cred ca ar trebui sa facem precizari, adica cei care se pricep sa faca un topic si sa explice functiile in stat. Unii mai cred ca modelul "Ceausescu", unde presedintele taia si spanzura, fara a tine cont de restul aparatului de stat, inca mai este in vigoare. Intre timp ati vazut ca avem un parlament, un senat, un prim-ministru, ministrii; fiecare cu sarcinile sale.
Presedintele tarii are functii de reprezentare, i se intinde covorul rosu, dar nu pentru ca el este altfel de om decat ceilalti, ci pentru ca reprezinta o tara, tara noastra. Pe langa aceasta functie mai are si altele; poate le enumera cineva mai in cunstinta de cauza decat mine. Asta, ca sa avem o baza adevarata de discutie; nu sa ne dam cu parerea fiecare, in necunostinta de cauza. Si atunci vom putea vedea daca Puric este sau nu cel potrivit pentru asemenea functie.
Reply With Quote