politicienii astia, poi si cultele isi urmaresc politica lor, si tocmai am vazut ieri cateva secventze dintr-un film sf, n-am avut rabdare sa urmaresc tot filmul, cu niste cetatzeni undeva in viitor, care umblau prin niste cladiri din ceva material foarte ciudat, la inaltzimi foarte mari, grinzi si materiale translucide, transparente, si se urmareau unii pe altzii, aveau si ceva arme moderne, necunoscute... sau poate ca respectivii veneau din viitor, habar-n-am... dar a fost suspans mare... oricum mie mi-au placut fazele, de mai demult, cand urmaream cu sufletul la gura filmul Star Trek si partzile lui si continuarile, dar si de Capitanul Flotei Stelare Jean-Luc Picard, comandantul de pe Enerprise, si asta a ajuns pe o planeta foarte interesanta, si a invatzat pe unii si pe altzii de acolo cate ceva, din indeletnicirile celor de pe Terra si a uniunii intergalactice, si astia cand il vedeau, il priveau cam ca pe Dumnezeu, si ii ziceau Picardul! Iar astia, ajunsi pe nava spatziala, se mirau si glumeau pe seama naivitatii respectilor, ceva rasa humanoida inapoiata, mai rudimentara. Apoi s-au intalnit intr-o confruntare intergalactica cu Klingonienii deoarece le-a violat spatiul interstelar si acestia nu i-a lasat sa plece pana nu au dat socoteala dupa legile Klingoniene, un cod de mii si mii de baze de date stranse in decursul istoriilor, deoarece acestia erau un imperiu multimilenar, mai vechi decat al pamantenilor, foarte dezvoltat, dar au reusit sa le dea raspunsurile, oricum cred ca daca nu raspundeau conform ii dezintegra. Si au plecat spre alte regiuni intergalactice cei din nava Enterprise. Domnule, nu stim daca peste cateva mii de ani lucrurile nu vor sta exact asha, si vom fi prieteni sau v-om impartzii si exista alaturi de Romulans, Klingons, Xindi, Tholians, Gorn, Q, Vulcans, Ferengi, Dominion, Borg, Cardassians, Bajorans, Trill, Hirogen, Kazon, Breen, si alte civilizatzii dezvoltate in constelatziile si zonele spatziale respective, respectiv ca deja americanii vor sa plaseze niste uriashe incinte locuibile pe Luna dar si pe Marte cica, si eu personal cred ca am sa-i ajut, fiindca banui ca se poate, si ash fi in stare sa-i ajut... e o tzinta frumosa si plina de provocari... dar trebuie sa reushesc sa construiesc, macar teoretic, turnul pana inafara gravitatziei si pe Luna si pe Marte sau sa folosim cumva ideea asta novatoare cu Balonul care ajunge la o inaltzime uriasha fiind impins de fortza ascensionala si de acolo sa facem lansarile in spatziu, un fel de statzie orbitala pe balon. Sa vedetzi atunci ce lucruri interesante or sa ne aduca de pe Marte si de pe Luna... Dar ca sa fie functionale trebuie lucru serios nu gluma... sper sa prindem si noi ceva din timpurile alea.
|