View Single Post
Vechi 07.01.2009, 09:08:15
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit Frate crestine,

Noua crestinilor de azi ne lipsesc cateva lucruri extraordinare ce ne sunt de trebuinta si necesare mantuirii:

1) SMERENIA - noi daca am fi smeriti si sa ne punem vina pt orice suferinta (chiar de suntem nevinovati) Dumnezeu ne-ar trimite HArul Sau din belsug! Ne umple de bucurie! Dar noi ca suntem mandri sau ppoate indiferenti fata de vreun sarac sau spunem niste vorbe cae noua ni se par corecte dar care afecteaza pe cineva, Bunul Dumnezeu nu ne lasa sa ne pierdem in astfel de "nimicuri" ci ne SMERESTE ori prin boala ori prin purtarea urata a unui frate de langa noi, sau a unui parinte (trupesc sau/si sufletesc) sau a staretului sau a fratilor (de sange sau de Manastire)! Dar noi din cauza mnadriei ne maniem si spunem vorbe care ranesc, ptk nu stim sa ne controlam nici psihic nici duhovniceste!
Rezolvarea: daca noi am tine legatura tainic cu Hristos, ne-am ruga cu lacrimi si am cere iertarea pacateler, daca ne-am spovedi macar lunar, sa vorbim mai putin, sa nu luam in seama orice vorba de la oricine, asa incat sa ne pastram linistea interioara, daca ne-am vedea pacatele noastre fara sa le vedem pe cele ala aproapelui si sa mai si judecam, daca ne-am plange pacatele si sa ni le vedem in fiecare minutel si secunda, am CRESTE duhovniceste!!! si cu cat crestem duhovniceste, noi "scadem" adica ne vedem tot mai mult pacatele si nu mai avem alta preocupare decat curatirea de ele, dar inaintea lui Dumnezeu noi crestem si ne apropiem tot mai mult!
Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

2) RUGACIUNEA - dupa cum am spus si mai sus: daca ne-am vedea de COMUNICAREA noastra personala si directa si tainica cu Domnul Hristos, nu ne-ar mai interesa celelalte, ca cine gusta din dulceata COMUNICARII si COMUNIUNII cu Dl Hs NU mai vrea altceva, decat sa fie in CONTINUA comuniune cu El! Atunci toate greutatile ce ne vin asupra noastra pe care ni le ingaduie Dumnezeu pt smerenia noastra, ne-ar fi NIMICURI si le-am trece cu BUCURIE!!!
Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!!

3) CREDINTA TARE - astazi ne lipseste credinta... tare grav... ne lipim de spurcaciunile acestei lumi si ne pierdem credinta... DELASARILE care ne intuneca pe noi crestinii azi, sunt in pierderea credintei... ce este aceasta "delasare"? Pai atunci cand trebuie sa fim CINSTITI SI CORECTI cu randuielile Bisericii care sunt ale lui Hristos, noi spunem ca "nu-i chiar asa, e prea exagerat. Nu cred ca Dumnezeu tine atat de tare sa facem chiar asa..." si tot de genul asta incat CREDINTA NE DISPARE si apoi ne miram de ce nu mai suntem ascultati in rugaciuni si de ce ne mrge rau... Ati vazut Adam si Eva in rai, aveau TOT CE VROIAU, si acel "nimic" - pom al cunostintei binelui si raului - li s-a parut a fi "frumis la vedere si bun la gust" incat l-au ravnit pe ala, si au cazut in NEASCULATARE, asta si din NECREDINTA pt ca daca aveau CREDINTA in cele spuse de Dumnezeu, NU mai mancau. Dar si pe ei i-a furat mandria si i-a s-au increzut cuvintelor diavolului nu a lui Dumnezeu si au mancat... si de aici MOARTEA sufleutului... S-au indepartat de Dumnezeu printr-un nimic... Si ati vazut pedeapsa pt acel nimic: IZGONIREA din Rai... a plans Adam 100 de ani la Poarta Raiului si TOT NU a folosit... Dar noi cu atatea pacate??? ce RASPUNS VOM DA DREPTULUI JUDECATOR???? Noi vom fi prmiti in Imparatia Sa? Ne mintin tot mai mult azi cu "credinta" ca Dumnezeu este Atotiubitor si ne va ierta si ca nu ne lasa sa ne pierdem! Ati Vazut DREPTATEA divina la Protoparintii nostri??? o simpla greseala ce i-a costat MOARTEA!!! Dar pe noi ce ne asteapta??? Sa ne trezim la realitate si sa vedem ca Dumnezeu este IUBITOR SI IERTATOR dar nu accepta PROSTIA SI JMECHERIA crestinului de azi! Ne tranteste Dzeu de nu ne vedem!
Rezolvare: sa cerem de la Dumnezeu MAI MULTA CREDINTA! Aceata vine si din VIETUIREA NOASTRA!!! Pr.Teofil Paraian ne spune "cum ne ducem viata asa ne este si CREDINTA, si cum ne este CREDINTA asa ne este si Viata!" trebuie spus mai mult??? Daca am citi Vietile Sfintilor ZILNIC si daca am ne-am ruga lor sa ne miluiasca cu sf.lor rugaciuni, am vedea ca sporim in CREDINTA!!! si ca viata noastra se schimba in BINE!!!
Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne binecuvinteze!!!