Subiect: Despre Ingeri
View Single Post
Vechi 06.01.2009, 11:58:11
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Ingerii sunt fiinte materiale, nu imateriale. In sensul in care energia din care sunt alcatuiti se aseamana cu focul pe care il stim noi, dar un foc "subtire". Numai Dumnezeu este duh, imaterial; ma gandesc ca ingerii se aseamana ca si constitutie cu sufletele noastre create din Dumnezeu, de esenta divina, insa nu identice cu El, ci dupa chipul Lui Hristos.

Ingerii populeaza alta lume creata, nu lumea noastra. O lume paralela (sau poate mai multe lumi paralele), o alta dimensiune daca vreti, dar care poate sa interfereze cu lumea noastra, dupa cum se stie. Deci ingerii sunt aici si oriunde, fara sa-i simtim sau sa-i vedem decat cu unele exceptii.

Traditia ne spune ca ingerii au fost creati liberi, rationali si buni. Buni, pentru ca nimic rau nu poate veni de la Dumnezeu. Probabil ca au fost creati in timp si in acelasi Multi-vers in care traim noi, pentru ca acel Lucifer (parca Serafim initial), crezand ca Il intelege pe Dumnezeu si voind sa se inalte prin voia proprie si sa devina egal Lui, i-a convins "in timp" si pe altii, din toate categoriile, sa faca la fel... Asta se stie, insa ceea ce ne scapa este ca atunci s-a dat o mare lupta intre ingerii care au ales prin voia lor proprie, prin decizia lor si numai a lor, sa ramana in locurile si in slujba data de Creator si ceilalti care s-au razvratit. Razboiul a fost condus de Arhanghelul Mihail (interesant este ca face parte dintr-o ceata "de jos") si, lucru foarte important, ingerii care "au stat bine si cu frica" s-au mantuit de posibilitatea de a mai cadea vreodata! Asta am vrut sa sesizez: ingerii care acum il slujesc pe Dumnezeu sunt acum intr-o stare similara cu starea omului care va reusi prin harul Domnului si vointa proprie sa se mantuiasca de rau. Logic, cei care au ales atunci despartirea de Creator s-au schimbat total si irevocabil in fiinte rele si absolut rele, fara drept de intoarcere, deci pe vecie! Acesta este chinul diavolilor si infernul: faptul ca ei stiu ca nu pot reveni la conditia dintai; asta ii va chinui pe vecie, despartirea de dragostea lui Dumnezeu.

Asa incat, la crearea omului, Lucifer si gasca lui trista au inteles ca omul, fiind creat dupa chipul lui Dumnezeu si in perspectiva infinitei asemanari cu El, are posibilitatea sa ajunga acolo unde diavolii au vrut sa ajunga prin ei insisi, sa fie asemenea Celui Preainalt. De asta l-a urat atat de mult pe om, aceasta faptura de lut, deci cumva inferioara deocamdata firii ingeresti, pentru ca a fost creata cu scopul de a-i depasi pana si pe ingeri...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote