mare dreptate aveti cristi si jenica dar asta e problema cea mare :gasirea duhovnicului potrivit...eu am trecut prin asta chiar postul trecut si am scris la un alt topic,oamenii nu au timp dar nici rabdare sa il caute,intra intr-o biserica la pasti,vad un preot si se spovedesc mai mult ca asa se face nu ca asa simt,la craciun se repeta povestea dar poate la alt preot...ptr mine preotul e ca un doctor daca nu stie ce boli ai avut nu are cum sa-ti dea medicamentul potrivit.nu stiu daca ma credeti sau nu dar de cand mi-am gasit duhovnicul pe care-l cautam abia astept sa merg sa ma spovedesc chiar si atunci cand nu e post,mai cer o binecuvantare,niste sfaturi cu care ma hranesc pana la urmatoarea spovedanie, si ca un sfat este mult mai bine sa-ti faci din timp listuta cu pacatele ptr ca altfel le spui si pe parcurs iti mai aduci aminte..decat sa te gandesti atunci cand iesi de la serviciu hai sa ma duc si eu la spovedit.spovedania e ca o baie (iertati expresia):mai intai iti iei cele necesare (post,rugaciune),apoi pregatesti apa (faci listuta cu pacate,te pregatesti,canon) si apoi intri in ea(Spovedania la preot)
|