Citat:
În prealabil postat de mihai07
Inseamna ca Mantuitorul a mintit cand i-a zis talharului "azi vei fi cu mine in rai"
Asta reiese din explicatiile voastre. Nu aveti nici o logica cu explicatiile astea.
Mantuitorul i-a zis azi, nu ca mai intai va muri cu trupul si cu sufletul si va mai avea de asteptat.
|
"Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai."(Luca 23:43) Este promisiunea facuta de Mantuitorul, talharului de pe cruce.
"Nu ma tinea, i-a zis Iisus, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu"(Ioan 20:17). Sunt cuvintele Mantuitorului, spuse a treia zi dupa rastignire.
Cum putea sa-i promita Domnul Iisus, talharului de pe cruce, ca vor fi impreuna in rai, in aceeasi zi, daca Mantuitorul, in a treia zi inca nu se inaltase? Dupa interpretarea dvs., cum ca sufletul omului nu moare ci se duce imdeiat in rai, s-ar intelege ca Mantuitorul a mintit.
Daca credem ce spune Sfanta Scriptura, si anume ca omul cand moare nu mai stie nimic, pana la invierea din morti, atunci totul se clarifica (vedeti versete pe care le-am redat la ultima postare). Talharul de pe cruce a murit in ziua rastignirii. Fiind mort, el nu stie nimic si nu are nici constienta timpului. In ziua invierii, el va deschide ochii inaintea Mantuitorului. Si asfel, pentru talhar, promisiunea facuta de Domnul Iisus Hristos pe cruce este valabila. Talharul a inchis ochii si-i va deschide in prezenta Domnului Iisus Hristos. Poate intre momentul mortii talharului si momentul invierii sale au trecut mii de ani. Pentru talhar, insa, nu a fost decat o clipeala din ochi. El stie ca a murit si apoi era cu Domnul Iisus Hristos in rai.
Despre faptul ca mortii nu stiu nimic, Scriptura ne spune in repetate randuri. Au fost cazuri de invieri, inainte de Hristos, facute chiar de Domnul Iisus Hristos sau facute de apostoli dupa inaltarea Domnului. Niciodata, vre-un om care a inviat nu a stiut sa spuna nimic despre ce s-a intamplat cu el in timpul cat a fost mort. Mortii nu stiu nimic.
Dvs. cum explicati aparenta contradictie dintre promisiunea facuta de Domnul Iisus Hristos ("astazi vei fi cu Mine in rai) si faptul ca Mantuitorul s-a inaltat cateva zile mai tarziu?