Variatiuni pe aceeasi tema. Si in Marea Britanie… la fel… dar altfel.
In acest an, in Marea Britanie, in perioada sarbatorilor de Craciun si Anul Nou, (cand li se spune”sarbatori de iarna” ma uit in calendar sa vad daca nu ne-am intors inante de ’89) se vor folosi – pe cat posibil – doar felicitari fara simbolri crestine, cat mai neutre. DA! In Anglia… asta pentru ca nu vor sa-i supere (sa-i deranjeze, sa-i “minoriteze”)pe cei de alte credinte…Remarca reporterului BBC, un englez destul de speriat, era ca asa ceva nu se poate intr-o tara majoritar crestina …adica Anglia… Cateva doamne intervievate erau de asemenea foarte contrariate, mirate si derutate. (Stire Radio BBC, duminica 10 decembrie, ora, 8.30 a.m.. emisiunea “Puterea credintei” Mi se pare ca si in Franta se pune la fel problema.)
Ar trebui sa fim seriosi si crestini si sa ne rugam lui Dumnezeu, cu staruinta, cat mai multi, cu credinta, sa ne ajute sa trecem prin astfel de incercari si sa biruiasca Credinta crestina. Sa speram ca ce se intampla acum este doar o incercare din multele prin care vom fi siliti sa trecem. Sunt convinsa ca doar RUGACIUNEA adevarata ne va ajuta. Nu cred ca petitiile, sau protestul, sau mitingurile de protest- manifestari care n-au legatura cu crestinismul - pot sa rezolve astfel de probleme. Doamne ajuta!
|