1.
"""31 De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.
32 Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în
cel viitor. """ de aici deduci ca te poti ruga pt un om mort?
isaia 1 18 "Veniți totuși să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura,
se vor face ca lâna. |||| aceasi intrebare.
14 Domnul oștirilor mi-a descoperit, și mi-a zis: ,Nu, nelegiuirea aceasta nu vi se va ierta până nu veți muri, zice Domnul, Dumnezeul oștirilor." de
aici ce intelegi?
29 dar oricine va huli împotriva Duhului Sfânt, nu va căpăta iertare în veac: ci este vinovat de un păcat veșnic." la fel, ce intelegi de aici?
47 De aceea îți spun: Păcatele ei, care sunt multe, sunt iertate; căci a iubit mult. Dar cui i se iartă puțin, iubește puțin." ||| e gresit versetul
dat? sau ?
II Mac. 12, 43 ||| asta nu am inteles ce ii, scuzele mele.
2.
"7 până nu se întoarce țărâna în pământ, cum a fost, și până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. " trupul se intoarce in pamant, precum a
fost, iar DUHUL(suflarea de viata pe care Dumnezeu a dat o (gen 2.7)) se intoarce la Dumnezeu.... sufletul nu mai exista!
"14 Dacă nu s-ar gândi decât la El, dacă Și-ar lua înapoi duhul și suflarea,
15 tot ce este carne ar pieri deodată, și omul s-ar întoarce în țărână. " ce sa ia? DUHU SI SUFLAREA!!!
Ps. 103, 30 ș.a. | nu am inteles care e versetu.
3.
"""3. Dumnezeu, la Care se întoarce sufletul nostru după moarte, "" gresesti, sufletul nu se intoarce la Dumnezeu, ci Duhul(suflarea pe care Dumnezeu a
dat o omului).
"""28 Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în
gheenă. """ suflet mai poate insemna si viata(depinde de context).. matei zice aici sa nu ma tem de cei ce ucid trupul(ma pot ucide, dar eu tot o sa am
parte de viata vesnica) ci sa ma tem de cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena(Dumnezeu).
"""Fă după înțelepciunea ta, și să nu lași ca perii lui cei albi să se pogoare în pace în locuința morților. """ locuinta mortilor(cum o numeste si iov,
o regasim si in psalmi numita astfel) este nimic altceva decat tarana!
"Tob. 13, 2; Înțel. 16, 13 ș.a." nici astea nu am inteles.
4.
ce ii in luca 16, este o pilda, nu realitate. Isus a spus pilda pentru a scoate ceva in evidenta. citeste judecatori 9.15, spinul a raspuns copacilor..
? vorbeste spinul??? nu tot ce e in biblie e luat in mod literal.
apocalipsa e o carte cu simboluri, ceea ce ai citat are sa se intample. mare grija la apocalipsa!!
5
"7 În adevăr, nici unul din noi nu trăiește pentru sine, și nici unul din noi nu moare pentru sine.
8 Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; și dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului.
9 Căci Hristos pentru aceasta a murit și a înviat ca să aibă stăpânire și peste cei morți și peste cei vii. " de unde ai inteles tu asta?
""9 căci a binevoit să ne descopere taina voii Sale, după planul pe care-l alcătuise în Sine însuși,
10 ca să-l aducă la îndeplinire la plinirea vremurilor, spre a-Și uni iarăși într-unul în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri, și cele de pe
pământ. "" la fel
6
1 Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, """ omul mort nu mai simte nimic, nu mai stie
nimic! degeaba ma rog eu pt el, ca nu se mai poate face nimic pt el. cum si a trait viata asa e si rasplata!
la 7. is de acord
""8. Deja în Legea Veche se făcea rugăciune și se aduceau jertfe pentru sufletele morților (II Mac. 12, 42–46; Baruh 3, 4–5)."" nu am inteles versetele,
le poti zice din nou? multumesc.
(am citat din versiunea cornilescu)
noapte buna,
|