View Single Post
Vechi 04.01.2009, 11:41:47
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
[SIZE=3]51. Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=red]nu va vedea moartea in veac. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=red]nu va gusta moartea in veac. Ioan 8,51-52[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red]De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac daca omul moare la fel ca animalul? Cum se descompune si dispare sufletul cand el e de natura spirituala asemenea ingerilor care si ei se arata oamenilor tot in chip de oameni?(vezi Daniel, Tobit...etc) [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red]7. Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red]Pentru ce l-a mai facut Dumnezeu pe om asa si nu l-a facut cu cuvantul ca pe animale, daca el moare la fel ca ele, asa cum ziceti voi? Dar nu e asa pentru ca omul facut dupa chipul lui Dumnezeu inseamna ca el are ratiune, vointa si constiinta precum si natura spirituala asemenea ingerilor dupa cum ti-am aratat, din suflarea si Duhul lui Dumnezeu, ,,[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=red]Suflet viu,, e si animalul, dar aici are sensul de suflet nemuritor[/COLOR][/SIZE]. Sufletul animalelor dispare o data cu trupul nu al omului:
[COLOR=navy]25. Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai. [/COLOR]
[COLOR=navy]26. Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta? [/COLOR]Ioan 11
Numai voi nu vreti sa credeti pentru ca va puneti nadejdea doar in ratiunea voastra, neavand credinta in cuvintele vesnice ale Lui Hristos.
1.Daca ar fi sa ne punem nadejdea in ratiunea noastra, atunci am zice "sa mancam si sa bem, cai maine vom muri"(1 Corinteni 15:32). Dar noi credem in promisiunea Domnului Iisus Hristos ca se va intorce si ne va lua (Ioan 14:1-3). Atunci, cei morti in credinta vor fi inviati si impreuna cu credinciosii ramasi in viata vor fi lati de Domnul pentru a mosteni viata vesnica, "si astfel vom fi totdeauna cu Domnul"(1 Tesaloniceni 4:14-18). Biblia este foarte clara si directa referitor la subiectul mostenirii vietii vesnice (este suficient sa citesti cap. 14 din Evanghelia dupa Ioan, cap. 15 din 1 Corinteni si cap. 4 din 1 Tesaloniceni si deja se face destula lumina). Cand Domnul Iisus Hristos spune ca cel credincios "nu va gusta moartea in veac", se refera la viata vesnica ce o vom primi cand Domnul va reveni, mortii vor invia si fiecare isi va primi rasplata.

Dupa intelegerea dvs. nici nu ar mai fi nevoie de revenirea Domnului Iisus Hristos si nici de inviere.

2. Nu stiu ce tot aveti cu animalele. Noi, oamenii, suntem diferiti de ele, dar nu in ceea ce spuneti dvs.

"Caci soarta omului si a dobitocului este aceeasi; aceeasi soarta au amandoi; cum moare unul asa moare si celalalt, toti au aceeasi suflare si omul nu intrece cu nimic pe dobitoc"(Ecleziastul 3:19).