View Single Post
Vechi 03.01.2009, 22:09:28
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit "Izgonirea din Rai"

[COLOR=#008000]Pe mine chiar mă preocupă "Izgonirea din Rai" și mă și distrează, în același timp. Cine citește cu atenție momentul, va observa că Dumnezeu nu le cere celor doi nimic, nu le impune nimic, nu le promite nimic, nu-i obligă la nimic. Dumnezeu însă le dăruiește enorm: libertatea, independența, pământul și calitatea de stăpâni a tot ce se află pe pământ. Le mai dăruiește și liberul arbitru, posibilitatea de a acționa/de a trăi după propria lor voință.
După mine, "Vechiul Testament" ar trebui să se încheie aici pentru că tot ce urmează e poveste pentru naivi... [/COLOR]

[COLOR=green]Și, tocmai - apropo de ce am spus mai sus, cu foarte mare seriozitate și convingere, afirm că în viață suntem toți pe cont propriu. Din clipa în care ne-am desprins de căminul părintesc și ne-am început viața de sine stătătoare, adică suntem pe propriile picioare ori zburăm cu propriile aripi, trebuie să ne descurcăm singuri, să luptăm singuri, să luăm decizii singuri. Dacă n-o să știm să ne rânduim viața, nimeni, niciodată n-o să vină să ne ofere ceea ce vrem ori ne lipsește, fără acțiunea noastră... Nici chiar Dumnezeu... [/COLOR]