03.01.2009, 22:01:32
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 05.05.2008
|
|
[SIZE=3]51. Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=Red]nu va vedea moartea in veac. [/COLOR]
52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=Red]nu va gusta moartea in veac. Ioan 8,51-52
De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac daca omul moare la fel ca animalul? Cum se descompune si dispare sufletul cand el e de natura spirituala asemenea ingerilor care si ei se arata oamenilor tot in chip de oameni?(vezi Daniel, Tobit...etc)
[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red]7. Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=Red]
Pentru ce l-a mai facut Dumnezeu pe om asa si nu l-a facut cu cuvantul ca pe animale, daca el moare la fel ca ele, asa cum ziceti voi? Dar nu e asa pentru ca omul facut dupa chipul lui Dumnezeu inseamna ca el are ratiune, vointa si constiinta precum si natura spirituala asemenea ingerilor dupa cum ti-am aratat, din suflarea si Duhul lui Dumnezeu, ,,Suflet viu,, e si animalul, dar aici are sensul de suflet nemuritor[/COLOR][/SIZE] . Sufletul animalelor dispare o data cu trupul nu al omului:
[COLOR=Navy]25. Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.
26. Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta? [/COLOR]Ioan 11
Numai voi nu vreti sa credeti pentru ca va puneti nadejdea doar in ratiunea voastra, neavand credinta in cuvintele vesnice ale Lui Hristos.
|