2)acatistul de pocainta pentru prunci avortati
Condacul 7:
La cer ridic ochii mei, catre tine Cuvintele ale lui dumnezeu, dar firea mea de tina ma trage in jos, Mantuitorul meu. O, Ziditorule al cerului si al pamantului si a toate cate sunt in ele! Ridica-ma ca sa gandesc si sa faptuiesc dupa cereasca cuviinta, ca pururea sa strig Tie, cu inima si gura, cantarea de biruinta: Aliluia!
Icosul 7:
Ochi viclean am si plin de toata necuratia, si pururea ma amagesc cu inselaciunile acestei lumi. Drept aceea ma rog tie, Atotbunule, sa intorci ochii mei ca sa nu vada desertaciunea, ca sa strig tie cu glas de rugaciune:
Miluieste-ma pe mine, care insetez a sluji tie cu credinta;
Miluieste-ma pe mine, care voiesc a ma inchina Tie in duh si adevar;
Miluieste-ma pe mine, care-Ti aduc jertfa pentru pacate lacrimile pocaintei mele;
Miluieste-ma pe mine, care cer de la Tine iertare pentru uciderea pruncilor mei;
Miluieste-ma pe mine, care astept de la Tine izbavire de patimile mele;
Miluieste-ma pe mine, care plang foarte pentru pacatele mele cele grele, pentru pacatele mele de moarte;
Miluieste-ma pe mine, ucigasa cea vinovata inaintea judecatii lui dumnezeu si a oamenilor;
Doamne al meu, Doamne, Bucuria mea, miluieste-ma pe mine, cea cazuta!
Condacul 8:
Miluieste-ma, Doamne, Mantuitorul meu, care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi, dintre care mai marsava decat toti eu sunt: ci te rog, Atotmilostive, Dumnezeule, pleaca-te spre milostivirea indurarilor tale, auzi suspinele inimii mele, primeste izvoarele lacrimilor mele, fierbintile rugaciuni ale sufletului meu, al carui mantuitor tu esti-ca sa strig Tie: Aliluia!
Icosul 8:
Ganduri rele si talharesti au cazut asupra mea fiind eu totul cufundata in somnul pacatului. Vai mie! Ca haina cea dumnezeiasca data mie la Sfantul botez pe spurcaciunea pacatelor am schimbat-o, drept care ucidere de prunci am savarsit si pana acum petrec goala de virtuti. Drept aceea, foarte nazuiesc sa ridic ochii mei, ce s-au plecat in jos pentru multimea faptelor mele cele cumplite, savarsite inaintea Ta, Doamne-si astfel, strig catre Tine:
Miluieste-ma pe mine, care am savarsit pacat de moarte;
Miluieste-ma pe mine, care pana acum ma impotmolesc in pacate;
Miluieste-ma pe mine, cea plina de toata uraciunea;
Miluieste-ma pe mine, cea manjita de pacate impotriva firii;
Miluieste-ma pe mine, care nu am pazit curatia fecioarei mele;
Miluieste-ma pe mine, ca de cucernica vrednicie de mama m-am lipsit;
Miluieste-ma pe mine, ca din pantecele pruncii fara de vreme mi i-am lepadat;
Condacul 9:
Da ochilor mei rauri de lacrimi, Dumnezeul meu, ca sa plang pentru pacatele mele si astfel, bucurandu-ma sa strig: Aliluia!
Icosul 9:
Trupul mi l-am spurcat cu uraciuni in taina, sufletul mi l-am intunecat cu faptele mele cele nefiresti: se bolnaveste trupul, se bolnaveste si sufletul meu. La Tine, cela Ce singur nu tii minte raul, la Milostivul Judecator si Dumnezeul meu cazand, ma rog:
Miluieste-ma pe mine, ucigasa, ca pomenirea soartei pruncilor mei lepadati ma umple de cutremur si groaza si de mirare negraita: cum ma rabzi, Milostive Doamne si Judecatorule Preadrept, si imi faci bine mie, venetica a iadului, pana in aceasta zi si in acest ceas, in tot chipul asteptand pocainta mea?;
Miluieste-ma pe mine, ce nu o data am fagaduit sa ma indrept si iarasi m-am intors la pacate, precum cainele la varsatura sa;
Miluieste-ma pe mine, ca fara frica de Dumnezeu si fara dragoste de mama, ci cu salbaticie de fiara pruncii mei i-am sfasiat;
Miluieste-ma pe mine, ca de buna voie am savarsit pacatele mele;
Miluieste-ma pe mine, ca duhul cu ganduri spurcate mi l-am intinat;
Miluieste-ma pe mine, ca pana in aceasta zi duc o viata pacatoasa;
Condacul 10:
ranitu-m-am de amagirea acestei lumi si mi-am plecat genunchii inaintea ei, alegand calea cea pierzatoare a legii ei spurcate, uitand fagaduintele ce le-am dat la Sfantul Botez; si savarsind una dupa alta toate faradelegile pe care lumea mi le insufla, am atins, in cele din urma, culmea pacatelor de moarte-uciderea de prunci: ci sarguieste a-mi deschide bratele parintesti, Dumnezeul meu, ca pana la sfarsitul vietii sa duc Tie jertfa de lauda, strigand: Aliluia!
Icosul 10:
Rapitorii, ucigasii, hotii si toti pacatosii nepocaiti Imparatia Cerurilor nu o vor mosteni: iar eu cu toata nedreptatea si cu toata spurcaciunea pacatelor am intinat trupul si sufletul meu. Asadar, saracirea mea sufleteasca ma face sa cad la Tine, strigand:
Miluieste-ma pe mine, cea nascuta din Legamantul cel Nou al Imparatiei harului Tau;
Miluieste-ma pe mine, cea imbisericita in Biserica pe care Tu ai zidit-o;
Miluieste-ma pe mine, cea pecetluita cu darurile Sfantului Duh;
Miluieste-ma pe mine, cea hranita cu Preacuratul truprl tau si sangele Tau Cel de viata Facator;
Miluieste-ma pe mine, cea in hristos imbracata;
Miluieste-ma pe mine, care toate aceste bunatati le-am lepadat si viata pacatoasa am ales;
|