View Single Post
Vechi 10.12.2006, 01:12:38
ancah
Guest

Implicit

Nici nu stii ce mult ma bucura raspunsul tau. Oare nu crezi ca multi din cei care scriu pe acest forum au avut trairi si sentimente ca ale tale? Stii cum e? Ca atunci cand sari intr-o piscina: cand esti jos de tot, si ajungi sa simti ca mai jos nu se poate, atunci incepi sa te ridici. Cred ca multi imi pot confirma acest sentiment. Atunci esti dispus sa asculti de Dumnezeu. Ai dreptate. Trebuie sa incepi undeva. Si credeinta ti se descopera ca un mozaic, bucatica cu bucatica. Nimení nu stie totul de la inceput. Trebuie sa fie un lucru pe care il crezi fara tagada, de la care incepi.
A te considera ortodox deja e un bun inceput.
Daca te duci la Noul Testament , deschide te rog la 2. Scrisoare a Sf. Petru si in primul capitol vei gasi scara virtutilor crestine. Incepi cu credinta. In clipa in care Ii declari lui Dumnezeu ca vrei sa crezi in El, trebuie sa si demonstrezi acest lucru prin fapte bune. Apoi incepi si acumulezi cunoastere, etc. La inceput virtutile se iau la rand si treci mai departe in masura in care le-ai invtat. Se dau examene, probe de viata. Nu ai invatat, inapoi. Apoi cnd zici ca le stii pe toate, esti testat zilnic la toate probele, ca doar ai zis ca le stii. Se mai cade la cate un examen...
Dar incepi sa intelegi de ce se intampla unele lucruri, care e contributia ta la raul ce ti se intampla, caci binele vine intotdeauna de la Dumnezeu, orice am crede noi.
Stii cum e? E ca si cand ai fi al facultate: materie multa, invatatori multi.
Fii atent mai ales la ce ti se intampla rau, caci de acolo inveti cel mai mult.
Ce sa-ti spun, parca am intrat eu in febra examenelor tale.
Iti urez din toata inima sa ajungi acolo unde iti e locul, caci noi toti suntem fii ai Luminii.
Cu toata dragostea, Anca
P.S. Preotii sunt niste oamnei minunati. Asculta te rog predicile de pe internet si te vei imbogati nu numai de cunostinte ci si de credinta de la ei.
--------------------------
A Domnului este mantuirea si peste poporul Tau binecuvantarea Ta.
Reply With Quote