View Single Post
Vechi 02.01.2009, 20:46:36
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Despre Rai (4)

[COLOR=#333333]Când am intrat dincolo de aceste ziduri, am văzut munți de aur și am văzut un palat, care avea douăsprezece temelii, cum spune la Apocalipsă, cu douăsprezece pietre scumpe și douăsprezece uși în douăsprezece părți și acoperit cu aur curat și lumina ca ziua și era o lumină acolo care strălucea de milioane de ori ca soarele, iar soarele nu se vedea acolo.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și palatul acesta avea douăsprezece uși și n-am văzut acolo nici pasăre, nici om, nici fiară, nici îngeri, nici oameni. Și am întrebat pe Apostolii care mă conduceau:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Domnii mei, ce este palatul acesta și câtă mărime are?[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și a zis Apostolul Andrei:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Acest palat este atât de mare, cât ar merge un om o mie de ani pe jos și nu-l înconjură. Acesta este palatul celor doisprezece Apostoli, care se cheamă Noul Sion și care-l vor lua Apostolii după Judecata de Apoi pentru osteneala lor, că au predicat Evanghelia în lume și au murit martiri și li s-au tăiat capetele pentru dragostea și credința în Iisus Hristos.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și am trecut și de acel palat și zburam peste munții cei de aur și era o mare de cristal, cu apa ca cristalul de limpede și avea o mireasmă de trandafiri care nu se poate spune pe fața pământului. Și am trecut pe deasupra acelei mări și am ajuns la un râu care curgea ca cristalul și erau ierburi și flori multe și niște copaci înalți și foarte frumoși, cum nu am mai văzut pe fața pământului și erau flori până sus și niște păsări mari cântau acolo și ziceau așa:[/COLOR]
[COLOR=#333333]Fericiți cărora li s-au iertat fărădelegile și cărora li s-au acoperit păcatele. Și am întrebat pe Apostolul Andrei:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Domnul meu, ce zic păsările acestea, căci cântă din psalmi?[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Ai auzit ce zic? Fericiți cărora li s-au iertat fărădelegile și cărora li s-au acoperit păcatele. Păsările acestea, fiule, nu mai mor în veacul veacului. Ele sunt pline de Duhul Sfânt și proorocesc și arată că aici în frumusețea aceasta nu are să poată intra nimeni decât acela căruia i se vor ierta păcatele și i se vor acoperi fărădelegile.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Atunci am întrebat:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Dar care păcate se iartă la om și care se acoperă?[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și a zis:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Păcatele pe care le-a cunoscut omul că sunt păcate și le-a mărturisit la duhovnic și i-a părut rău și a făcut canon pentru ele, se iartă. Iar acelea pe care omul nu le-a știut că sunt păcate sau le-a uitat, nu din rea voință, ci din neputință, acelea se acopăr din mila lui Dumnezeu, că altfel nici un suflet nu ar fi ajuns aici. Pentru că, auzi ce spune Evanghelia: Nimic necurat nu va intra întru împărăția cerurilor. [/COLOR]
[COLOR=#333333]Mergând noi așa, s-a făcut un tunel, un munte de aur și un tunel mare, dar tunelul acela lumina ca soarele și acolo era o masă mare, căreia nu i se vedea marginea. Și stăteau oamenii la mese și îngerii slujeau la mese și puneau băuturi cerești și mâncăruri cerești și era mare veselie. Și erau mii și mii care se veseleau și cântau și stăteau la mese.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și spune Sfântul Cozma:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Când m-am uitat la masă, am început a cunoaște oameni de la noi din oraș, din Constantinopol și din sat și călugări de-ai noștri și neamuri care au mers la bine și foarte mă bucuram că am dat acolo peste oameni cunoscuți. Dar ce folos, că am stat acolo numai câteva minute și numai am auzit un glas: "Luați pe starețul acesta de aici, și-l duceți înapoi, iar în locul lui aduceți pe monahul Atanasie de la Mânăstirea Trăian!" Că era mânăstirea de la Alfa apropiată de mânăstirea Trăian cum este mânăstirea noastră, Sihăstria, aproape de mânăstirea Secu, aproape. Și îndată a venit îngerul Domnului, zicând:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Frate Cozma, iată n-am ajuns la Raiul desfătării.[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Dar unde suntem?[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Dacă treceam tunelul acesta ajungeam în Raiul desfătării, dar este porunca lui Hristos să te ducem înapoi în trup, căci plâng călugării după tine, că au rămas fără păstor. Și avem poruncă să te ducem. Deci nu mai ajungem la Raiul desfătării.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Deci, mi-am luat rămas bun de la aceia și toți îmi spuneau: "Nu te teme, frate Cozma, că tot aici ai să vii, când va fi sfârșitul tău!" Și m-au luat pe altă cale și am trecut șapte iezere de munci, și m-au dus de am văzut muncile iadului și am ajuns iarăși în câmpia aceea unde era Avraam și ne-am dus la el și a întrebat Patriarhul Avraam:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Dar l-ați dus până la Raiul desfătării?[/COLOR]
[COLOR=#333333]Iar ei au zis:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Nu, ci până aproape de Raiul desfătării, căci a venit poruncă de la Dumnezeu să-l ducem în trup și să învie, căci plâng după el fiii săi duhovnicești![/COLOR]
[COLOR=#333333]Atunci Avraam a zis:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Dacă se duce înapoi pe fața pământului și învie, am să-i dau și eu ceva.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și mi-a dat un pahar de aur cu vin, și trei bucăți de pâine albă, curată. Și-am băut din vinul acela puțin, și atât era de bun și dulce că a trecut în toate simțirile mele și știu că am mâncat și o bucată de pâine și am zburat din grădinile acelea.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și am ajuns iarăși la arapul acela care se lăuda că am să mai trec și am trecut iarăși prăpastia aceea mare pe care o trecusem și deodată m-am văzut în mânăstire și acum, cum mă vedeți.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Știam că Patriarhul Avraam mi-a dat trei bucăți de pâine, și numia una am mâncat-o și am băut vin acolo în "Sânul lui Avraam". Însă două bucăți de pâine au rămas și știu că le-am pus în sân. Aceasta caut eu acum. Vă rog, dați-mi cele două bucăți de pâine pe care mi le-a dat Părintele Avraam, căci știam că le-am pus în sân. Și dacă vreți, duceți-vă repede până la Mânăstirea Trăian și vedeți dacă monahul Atanasie nu cumva a murit![/COLOR]
[COLOR=#333333]Când s-au dus frații, atunci îl scoteau pe năsălie din chilie. Și a spus cuviosul Cozma:[/COLOR]
[COLOR=#333333]Știți unde se duce Atanasie? Se duce în preajma Raiului desfătării, la acea masă, îngerească, căci am auzit că mi-a spus mie: "Luați-l pe acesta de aici, duceși-l în trup, că plâng călugării după el și aduceți în locul lui pe monahul Atanasie de la Mânăstirea Traian". Deci să știți că monahul Atanasie s-a dus în locul meu și se va bucura în vecii vecilor.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Așa a fost Sfântul Cozma în Rai și a văzut acolo și pământul celor blânzi și lăcașul drepților. Aduceți-vă aminte de predica aceasta, de pământul celor blânzi că fiecare își împodobește acolo pomul și masa și bucatele și poamele și păsările, toate, după cum se va osteni în viața aceasta ca să facă voia lui Dumnezeu.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Apostolul Pavel zice: Petrecerea noastră este în ceruri. Ferice de creștinul acela care trăiește pe pământ, iar cu mintea lui trăiește în cer; cu mintea lui se înalță la Dumnezeu și după puterea lui se ostenește să facă fapte bune, ca să se ducă în Raiul desfătării.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Acolo nu mai este moarte, nu mai este bătrânețe, nu mai este durere, nu mai este boală, nu mai este frică. Ci veșnic va avea, cum zicea Apostolul Pavel, dreptate și bucurie și pace întru Duhul Sfânt.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Dumnezeu și Preacurata Lui Maică să ne ajute la toți să ajungem și noi păcătoșii măcar cât de cât să moștenim "un colțișor de Rai", cum spune bătrânul Părinte Paisie câteodată la molitfă, numai să nu fim afară de Raiul lui Dumnezeu, ca nu cumva, Doamne ferește, să ne chinuim în veci.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Părintele CLEOPA[/COLOR]