Viața ne arată că prieteniile se leagă la tinerețe, dar arareori vei găsi un bătrîn care să poată spune despre cineva că îi este prieten. [COLOR=Red]Oamenii se despart din cauză că dorințele lor se schimbă.[/COLOR] Singurătatea sufletească în care petrec majoritatea oamenilor ne descoperă cît de puțin ne cunoaștem unul pe altul și cît de puțin ne cunoaștem pe noi înșine.
Ca orice om, am căutat și eu să mă înțeleg pe mine însumi.[COLOR=#000000] [/COLOR][COLOR=#000000]În tot acest răstimp am înțeles că nu este pe pămînt o bucurie mai mare decît aceea de a te regăsi în altcineva, pentru că atunci simți că tot ce ai trăit și ai acumulat în decursul vieții tale nu este o minciună. Atunci cînd te regăsești într-un om, simți că îl iubești. Îl iubești pentru că te iubești pe tine? Da.[/COLOR] Dar oare eu mă iubesc pe mine? Cred că nu. Și atunci cum mă pot iubi pe mine în celălalt? Tocmai pentru că pe noi înșine nu putem să ne iubim decît în celălalt și nu iubim atît ceea ce sîntem, cît ceea ce am putea să fim și poate ceea ce ar trebui să fim.
De ce? [COLOR=Red]pentru că nimeni nu poate înțelege pe nimeni, decât în Duhul Sfânt. Fara acesta Nu exista nici prietenie, nici intelegere, nici Comunine. Nu e nimic..e doar Inselare![/COLOR]
|