View Single Post
  #103  
Vechi 21.12.2008, 16:04:48
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.448
Implicit

[SIZE=3]Iar acum sa aflam cum se sarbatoreste Craciunul pe glob in zilele noastre...
[/SIZE]

[SIZE=3]Africa
Deoarece africanii nu sunt creștini, sărbătorirea Crăciunului se face în grupuri restrânse, obiceiurile fiind împrumutate din Vest. În Etiopia, Crăciunul se sărbătorește pe 6 ianuarie, în conformitate cu vechiul calendar roman.
Anglia
Înaintea zilei de Moș Crăciun, copiii îi trimit scrisori lui “Father Cristmas”, Moș Crăciunul englezesc, pe care, mai apoi, le aruncă în foc. Ei cred că dacă un pitic va scoate scrisoarea prin horn, dorințele lor se vor împlini.
Renumita prăjitură a reginei, Phun-pudding, este o biruință a meșteșugului bucătăriei. Într-un cazan uriaș, se pun toate cele necesare pentru prăjitură, fierte în rom sau vin vechi și toți bucătarii amestecă pe rând.fiecare rudenie primește câte un pudding.
Australia
Data de 25 decembrie are loc în mijlocul verii, așa că sărbătoarea este oarecum diferită față de alte părți ale lumii. Brazii sunt din plastic sau aluminiu pentru că aici nu se întâlnesc brazi veritabili. De asemenea, printre decorațiuni se pune și foarte multă zăpadă artificială. Nu se folosesc lumânări adevărate, din ceară, pentru că pe căldura uneori toridă în această perioadă a anului, acestea s-ar topi mult prea repede. În locul lor se folosesc beculețe. În ziua de Crăciun oamenii se întâlnesc în aer liber pe malul oceanului sau în parcuri unde organizeaza picnicuri.
Bangladesh
În satele creștine, bărbații taie ramuri de bananier și le replantează câte două de-a lungul drumurilor spre biserici și în jurul caselor. Apoi apleacă crengile una peste cealaltă, pentru a forma un arc peste drum și le leagă între ele. Apoi se fac în ramuri mici scobituri care se umplu cu ulei și se aprind spre a lumina drumul până la biserică.
Belgia
La Bruxelles care este sediul Uniunii Europene, aceasta înalță un brad uriaș al țărilor membre, în fața bisericii Grand Sablon – Grotzavel, într-una dintre cele mai frumoase piețe din Europa, piața Grote Markt.
Danemarca
Atunci când familia se așză să ia masa, pentru aceștia se lasă în pragul ușii o oală cu orez fiert. Se spune despre aceia care nu vor să sărbătorească Crăciunul și să respecte această tradiție că le va merge rău tot timpul anului care va urma, fiindcapiridușii vor bate cu nuci.
Finlanda
Crăciunul este o sărbătoare petrecută mai ales cu familia. În dimineața diaintea Serii Sfinte bradul se împodobește, iar apoi întrega familie merge la saună.
Franța
La Paris se poate admira un cort imens unde se poate vedea cea mai mare iesle din lume în care se află Sfânta Familie. Toate străzile sunt splendit ornate cu beculețe.
La țară, în Franța meridională, copiii binecuvântau cina și rugul de Crăciun format dintr-un trunchi de măslin uscat care ardea în vatră. Focul era stropit cu vin fiert. Apoi familia se așeza la masă apoi intona cântece religioas până miezul nopții când se ducea la biserică.
Germania
În fostele cazărmi germane se făcea Christbaum (brad) și se împărțeau cadouri soldaților. În jurul bradului erau rânduite mesele militare pline de prăjituri și diverse mâncăruri. Dintr-un colț al sălii nu putea să lipsească butoiul cu bere, dar între conuri de brad. La sosirea superiorilor corul soldățesc cânta un cântec religios. Apoi un sergent major lua un chipiu și punea în el hârtiuțe cu numere pentru toți participanții la sărbătoare. Fiecare soldat trăgea câte un număr să primească darurile cuvenite. Butoiul cu bere era desfăcut și petrecerea începea.
[/SIZE]
Reply With Quote