View Single Post
Vechi 15.12.2008, 09:16:44
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Am cunoscut personal o monahie ( nu rasofora ci maica chiar) ce a parasit manastirea si s-a casatorit. In ziua nuntii i-a luat foc camera unde erau hainele de la calugarie, scofia, rasa , centura.. Poate a fost un semn?.....
....Va rog,nu mai emiteti asemenea lucruri fiindca uit,efectiv,ca ne aflam in anul 2008,afundandu-ma astfel in primitivismul superstitios si impovarat de neinteles.
Acestea sunt superstitii,sunt inventii babesti....iar noi suntem atat de crispati de prejudecati incat ma mir cum de ne mai incape propria suflare in fiinta.
Asemenea situatii le poate intampina absolut oricine,indiferent de statutul pe care il are,asemenea situatii prezinta cauze logice de neatentie sau de greseala,si nicidecum vre-un mister al pedepsei si al intelesului obscur de greseala.Suntem niste natangi si ne complacem in atata negativism,incat uitam si ce-nseamna;"Doamne miluieste-ma!".
...Si eu cunosc un Mitropolit careia i-a luat foc camelafca in timpul predicii,fara ca macar sa existe vre-o motivatie spirituala sau cu vre-un alt sens,decat cel al neatentiei.
Oameni buni,incetati cu asemenea...nici nu stiu cum sa le numesc.Poate ca fiecare am intampinat la un moment dat o situatie similara,sau poate ca mai grea,sau intr-o conjuctura si mai misterioasa,si aceasta nu-nseamna ca "am fost monahi nonconformisti".Va rog,apelati si la discernamant si la maturitate cand expuneti asemenea situatii,absolut firesti,dar cu o anumita tenta formidabila,conceputa de dumneavoastra.
Aberatii....si iar aberatii!