Vad ca Podolski si cu Scrable cugeta pozitiv, ar vrea o schimbare in structura si strategia de invatamant teologica, aveti o viziune progresiva inspre mai bine, sau inspre adevarata pregatire a preotilor printr-o traire directa a "chemarii" lor catre slujire. Pana aici totu pare a fi o varianta valabila si mai constructiva. Insa nu va-ti pus o singura intrebare: oare majoritatea studentilor ar vrea asta? Sau nu cumva le convine si lor asa cum e'acum?
Oricum, personal, stau si ma gandesc asa ca idee...atata timp cat eu ma duc la biserica atunci cand simt nevoia de marturisire si imi las acolo "povara" mea in fata preotului, care nu este decat un martor la randul lui in fata lui Hristos pentru cele spovedite, nu cred ca mai are rost sa ne "stresam" in zadar pentru niste aspecte ce nu vor fi schimbate. Sa-L lasam pe Dumnezeu sa-i judece pe actualii si viitorii preoti.
Scrable, esti agnostic. Ce te face sa fii nesigur de existenta lui Dumnezeu? Fii sigur ca ceva acolo sus exista cu tarie iar asta o demonstreaza Universu in toata complexitatea, vastitatea si armonia lui.
|