Subiect: Minune
View Single Post
Vechi 04.12.2008, 13:04:18
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Citat:
În prealabil postat de EDI Vezi mesajul
goldfinger17 iti multumesc pentru cele ce mi-ai scris.Totusi vreau sa-ti spun ceva(desi am spus ca nu o sa fac cunoscut),am intrebat mai multi preoti cum era si normal primul la care am fost mi-a spus ca si tine ca a fost diavolul altul actualul meu duhovnic mi-a spus la fel dar cu mentiunea ca si Mantuitorului nostru tot diavolul i-a spus ca va fi Judecatorul lumii si asa a si fost,in plus de asta eu inainte de a mi se arata lumina nu mergeam la biserica nu tineam post acum merg aproape in fiecare duminica la biserica tin post ma spovedesc si impartasesc iau anafora si agheasma ma miruiesc etc.
Daca mersul la biserica si tinutul postului etc. ar fi de ajuns... multi oameni ar fi mantuiti. Problema e mult mai profunda de atat si a te supune strict unor reguli si ritualuri nu este de ajuns. Au si ele la un moment dat rolul lor, dar nu sunt suficiente. Ceea ce Domnul Iisus asteapta de la noi oamenii, este ceea ce in Evanghelia dupa Ioan este numita "nasterea din nou", adica o moarte a omului vechi si nasterea omului nou, o reinoire a mintii, a cugetului, o aprindere a duhului... Omul nu poate el singur sa faca asa ceva, pentru ca dupa cum exclama epistola catre romani: "toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu"... Singurul care o poate face in om este Domnul Iisus, Duhul Sfant si Tatal. Odata transformat, omul este chemat la sfintenie... "Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant."
In concluzie, e foarte posibil ca totul sa fie o inselatorie si o manevrare din partea celui viclean, tatal minciunii. Iar cu privire la obiceiurile bune pe care le aminteai (precum mersul la biserica etc) sunt foarte bune, dar daca ele nu sunt fundamentate pe o viata de sfintenie, daruita lui Hristos, pot fi foarte usor desertaciune si goana dupa vant.
Fiti binecuvantati!
Reply With Quote