Citat:
Īn prealabil postat de EDI
Daca ar fi o iluzie m-as gandi mereu la ea?Sunt 4 ani de cand in fiecare zi am in gand ideea aceasta(nu stiu intreb)
|
Da, tocmai acest argument ar trebui sa-ti dea de gandit. Diavolul ne bombardeaza cu idei, cu ganduri, cu amintiri, cu vise de noapte, daca nu invatam sa nu le dam atentie si sa le indepartam de la noi cat putem de bine.
Exista un topic "Rugaciunea lui Iisus" la sectiunea BOR. Vei putea citi acolo despre ganduri si apararea de gandurile de la diavol. Cele scrise sunt de un real folos. Acolo am citit despre gandurile obsesive: nu sunt de la Dumnezeu. Poti citi toate cele de trebuinta in Filocalia vol. 1 si bineinteles si in restul volumelor. Dar citeste mai intai ce s-a postat acolo si te vei lamuri.
Acum tu nu trebuie sa intelegi ca cineva dintre noi ar avea ceva impotriva ca tu sa te fi nascut un om deosebit. Chiar ne-ar bucura acest lucru, caci avem nevoie de oameni deosebiti, dedicati lui Dumnezeu in vremurile pe care le traim.
Problema e alta: Sfintii Parinti ne-au invatat despre inselarea care vine de la diavolul. Cei care iti scriu, au citit despre aceasta inselare si nu doresc, ca tu sa fii inselat.