02.12.2008, 00:49:36
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de pelican1212
Ma intreb si eu ce sens are afirmatia dumneavoastra "Ortodoxia este singura cu folos". Puteti descrie mai pe intelesul meu, ce este de fapt ortodoxia la care va referiti? Eu personal, nu consider religia ortodoxa ca fiind cea care sa ne arate calea spre mantuire. Daca luam la bani marunti sistemul ortodox, si verificam cu ce ne spune Biblia, nu cred ca avem vreo sansa sa fim mantuiti. Pentru mine, tot ce este in afara Bibliei, nu are nici o valoare. Traditia stramoseasca???????????? Moastele sfintilor??????????? Icoane?????????? Pomeni??????????? etc..... ce suport au in Biblie?
Cineva apropiat mie, a intrebat pe un preot ortodox, cand moare unde va merge? Preotul nu a stiut ce sa raspunda. A zis ca nu stie, numai Dumnezeu stie. Acesta il considerati un raspuns ??????? Pentru mine acest raspuns nu are nici un folos, adica exact ce ati spus dumneavoastra inainte. Ce speranta pot sa am eu sa intru in cer, daca un preot ce a slujit o viata intreaga nu isi poate asigura lui insusi intrarea in cer? Nu vi se pare ciudat sa afirmati ca ortodoxia este singura solutie, cand de fapt ne tine in suspans pana murim, ca apoi sa vedem unde nimerim, in cer sau iad? Daca el insusi nu stie daca intra in cer, cum sa ma duc eu sa ma spovedesc la el, sa-mi ierte mie pacatele????????? Cu ce autoritate poate ierta un preot pacatele???? Ca a facut o facultate de teologie??? Eu daca am terminat sa zicem inginerie, economie, pot sa iert pe cineva ca a gresit niste calcule de rezistenta sau pe cineva ca a gresit niste calcule economice? Pentru mine este echivalent. Nu cred ca un preot ma poate baga pe mine in rai, ca are el puterea asta. Cine i-a dat-o????????? Biserica ortodoxa??????? Cum????? Are un robinet special?????
Cred ca am spus destul ca sa fiu categorisit deja un eretic, care merita sa infunde iadul, un nenorocit care nu crede in sfanta traditie. Nu ma deranjaza nicidecum..... eu ma bazez numai pe ce scrie negru pe alb in BIBLIE, iar in aceasta carte, eu nu am gasit suport pentru multe dintre bazele ortodoxiei. Biblia spune clar si raspicat la Ioan 3:16 ".... ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." Nu imi trebuie pentru mantuire decat atat si nimic mai mult.
Astept replicile dumneavoastra, care banuiesc ca vor fi foarte dure.
|
Dragul meu, te rog citeste pe forum ! Ai sa intelegi Ortodoxia din multe cele scrise pe acest forum , pe acest site . Pentru a intelege Ortodoxia, trebuie a citi, iar a citi, si iar a citi, a iubi si iar a iubi. Uite dragul meu exista un topic intitulat "De ce Ortodoxia". Multe vei intelege, de vrei. Mai citeste din topicele despre Pocainta, Biserica Ortodoxa in general, etc. De nu vrei sa citesti, sa intelegi , este obtiunea ta si numai a ta. Pace, multe bucurii si spor duhovnicesc !