Incep prin a raspunde tuturor ce i-am raspuns lui Cristian.
Fetita mea nu a facut vaccinul pentru ca in Germania incidenta acestei boli nu-i prea ridicata, asa ca nu vad necesitatea lui in cazul nostru. Cum este in Romania nu stiu, asa ca nu pot spune nimanui sa-l faca sau nu.
Pe mine ma deranjaza faptul ca fiecare isi da cu parerea, aducind argumente mai mult sau mai putin adevarate care sa-i sustina punctul de vedere.
De ex. Asociatia Provita (pt care eu am un respect deosebit) vine cu un material de loc informat tragind spuza pe linia lor. Un lucru fortat si de care aceasta asociatie s-ar fi putut lipsii.
Exemple:
[SIZE=3]LA CINE APARE INFECȚIA CU HPV?[/SIZE]
[SIZE=3]În mod sigur nu la fetele de 10-11 ani, vizate de campania Guvernului![/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Din pacate viata sexuala incepe foarte devreme la copiii de astazi iar vaccinul trebuie facut inainte de inceperea activitatii sexuale[/COLOR].[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]CÂND APARE CANCERUL DE COL UTERIN?[/SIZE]
[SIZE=3]- Acest cancer apare după infecția cu virusul HPV (unul din tipurile oncogene) pe un „col uterin receptiv” -adică deja afectat de boli cu transmitere sexuală (gonoree, candidoză, trichomoniază), precum și de alți factori favorizanți precum fumatul (7);[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Din nou fals! Am avut caz in familie in care nici unul dintre acesti factori favorizanti nu existau.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]CÂT DE EFICIENT E VACCINUL?[/SIZE]
[SIZE=3]Nu se știe încă[/SIZE][SIZE=3]![/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Fiind un vaccin nou este destul de greu sa se stie. Pentru asta trebuie timp.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]CE ȘTIM SIGUR DESPRE VACCIN?[/SIZE]
[SIZE=3]- Că vaccinul nu vindecă o infecție deja existentă! [/SIZE][SIZE=3](4);
- Că are efecte secundare![/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Nici un vaccin nu vindeca ci previne (lasind afara vaccinurile terapeutice care sint destul de rare)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Fiecare medicament are efecte secundare indiferent ca-i aspirina sau vaccin.[/COLOR] [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE?[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Se da o lista intreaga uitindu-se sa se spuna cit de des sint intilnite si care sint specifice doar pentru acest vaccin. Punctul culminat este meningita virala cauzata de vaccin. Pai ori este virala ori este vaccinala!?[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]In rivinta cazurilor mortale . Exista oameni care mor inecindu-se cu o bucata de piine. Sa nu mai mincam piine? Ar trebuii scris pe piine ca poate cauza moartea? Daca am stii citi oameni au murit pina acum mincind piine nu cred ca am mai minca linistiti.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]DE CE ESTE GREȘITĂ ACEASTĂ PREVENȚIE (VACCINAREA)?[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3]Premizele de la care se pleacă pentru prevenirea cancerului de col sunt greșite; se crede că vaccinul va rezolva totul și nu se iau în considerare cauzele directe ale infecției și bolii: relațiile sexuale de la o vârstă fragedă; partenerii multipli; contractarea bolilor cu transmitere sexuală (gonoree, etc.); fumatul; folosirea contraceptivelor orale, etc.[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Cu siguranta nu se creda ca vaccinul rezolva totul si mai ales problemele de educatie. Medicina e datoare sa caute solutii pt boli nu pentru morala populatiei.Faptul ca s-a cautat un vaccin se datoreaza esecului parintilor in educatie, a putinei credinte, a lipsei moralei, a desfriului societatii samd.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]DE CE NUMIȚI VACCINAREA “EXPERIMENT PERICULOS”?[/SIZE]
[SIZE=3]Pentru că vaccinul HPV nu este pe deplin testat, evaluarea sa urmând să se încheie în sept. 2009 (16). [/SIZE][SIZE=3]Copiii dvs. au fost aleși să fie „cobai”.[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=red]Oricare medicament are faze de studiu. Pe piata el apare in ultima faza adica cea de observatie clinica care( daca cei care scriu chiar stiu) se va incheia in 2009. Nu-i nimic deosebit aici. Personal astept un medicament care sa-mi fie de folos si n-asi pregata sa-l folosesc in faza clinica, din pacate cel pe care il astept eu inca nu a ajuns (si poate nu va ajunge niciodata) in aceasta faza.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
|