View Single Post
Vechi 29.11.2008, 13:39:44
eduardd
Guest

Smile

Cum sa ne cunoastem pe noi insine?
Candva, parintele Teofan mi-a spus asa:
Cand simti ca inima ti se tulbura, pieptul te apasa si constiinta te mustra ia un caiet si scrie, scrie TOT ceea ce simti. Cine te-a suparat (daca asta e cauza ) sau ce pacat ai facut sau ce gand ai avut. Scrie acolo TOT ceea ce simti de-a valma (cum imi place sa spun) nu cauta sa scrii proza..nici nu gandi cele ce vei scrie. Pur si simplu acopera-ti urechile inchide ochii ( metaforic vorbind) si scrie tot ce simti, furie, bucurie, TOT. In timp... cand te vei linisti si vei citi cele ce ai srcris/simit i vei vedea/intelege singur unde ai gresit, ce ar fi trebuit sa faci si nu ai facut, pe cine ai jignit/judecat fara sa realizezi in acele momente. Consider ca e un bun sfat pentru ca: in momentul in care este suparat, nervos, tulburat NU esti capabil sa analizezi la rece! Ci esti influentat de tine insuti( slabiciune) sau de cei din jur. Si ORICE ti-ar spune un altul CHIAR cu scop bun NU vei putea primi. Astefl invatand din propriile greseli si tinandu-ti sub control mereu propria-ti fire vei ajunge cu mila Domnului sa te cunosti pe tine insuti. Eu am procedat astfel si credeti-ma mult ajuta...nici nu banuiti cat de mult..
Reply With Quote