View Single Post
Vechi 29.11.2008, 10:00:02
eduardd
Guest

Smile

Dorina, pentru a intelege natura si rostul ispitelor TREBUIE sa ne cunoastem pe noi insine. Este atat de important! Pentru ca daca noi nu stim ceea ce ne stapanste Nu avem cum lupta impotriva.. Apoi, si ispitele sunt impartite in mai multe categorii.. Dar! dupa parerea mea umila consider ca INTOTDEAUNA e bine sa le primim cu [COLOR=Red]PACE[/COLOR] si pentru [COLOR=Red]PACATELE [/COLOR]noastre nicdecum ca "rodul" unei oarecare sporiri.. am citit odata undeva (cred ) ca pe un oarecare... l-a chinuit cel rau o noapte intreaga si ii spunea te lepezi?? iar pers nu raspundea ci spunea DOAR Stapana...Stapana si pangea prin vis.. Spre dimineata a plecat uratorul de omanei amenintand..tot te voi birui.. Cred ca sfanta Smerenie e arma cu care putem invinge ispitele..dar Smerenia e o virtute pe care putini o au...
Apoi ,noi ( si eu, deci o spun din exeperienta) mai avem obiceiul de a da vina pe "ispita" si cand e vb de slabicune sau neputinta proprie. Am fumat? m-a impins cel rau..am curvit? m-a impins cel rau.. am mintit? m-a impins cel rau.. dar acestea toate sunt de fapt propriile noastre patimi .. Cred ca, daca am spune mereu ca nu am ajuns la nivelul de a fi ispitit ci TOATE sunt pentru slabiciuni si neputinte am primi mai usor incercarile.. dar poate gresesc. Pe acest forum sunt preoti, teologi.. poate vor veni cu comletari despre rostul ispitelor...
bucurii si rabdare draga mea dorina nu pana la prasit ci pana la sfarsit cum frumos ne invata iubitul nostru parinte Cleopa.
Reply With Quote