View Single Post
Vechi 28.11.2008, 16:55:16
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristi88 Vezi mesajul
intradevar marginile stiintei plutesc intr-un ocean de incertitudini , dar totusi plutesc !
ce te faci insa cand ceea ce pluteste din stiinta incepe sa explice din ce in ce mai acurat cu ajutorul quarcilor mai sus mentionati natura omului, care nu prea difera de alte animale sau de mediu , natura sufletului care are baza materiala in secretii endocrine , natura gandiri in puterea de a face predictii?
fals !
stiinta se obtine numai prin efort cognitiv, nu prin revelatie
ca sa ma exprim plastic
nu vedeti padurea de copaci, desi ati auzit de padure
pace ,si spor la invatat
Cristi88,

Ma bucur ca la 20 de ani te preocupa lucruri de genul asta. Foarte bine, bravo!

Revelatia se face prin cercetare si prin efort cognitiv, nu vine mura-n gura de la Creator. Toate descoperirile au fost facute de minti sclipitoare, de oameni care si-au jertfit uneori si viata pentru a-si explica unele lucruri, dar asta a fost si prin bunavointa lui Dumnezeu, nu numai prin simplu efortul lor. Stii foarte bine ca majoritatea lor s-a facut... accidental, dar prin acel efort cognitiv, cum ii zici tu.

Hai sa-ti dau un citat dim Max Plank din discursul pe care l-a tinut la inmanarea premiului Nobel:
[SIZE=2]
“Ca un om care si-a dedicat intreaga viata stiintei exacte – studiului materiei - va pot spune, ca rezultat al cercetarilor mele in legatura cu atomii, doar atât: nu exista materie ca atare. Tot ceea ce numim 'materie' isi are originea si exista doar in virtutea unei forte care face sa vibreze particulele unui atom, si care mentine integritatea acestui minuscul sistem solar al atomului. Suntem obligati sa presupunem ca in spatele acestei forte exista minte constienta si inteligenta. Aceasta minte este matricea intregii creatii.”
[/SIZE]

La fel a declarat si Steven Weinberg (a luat si el premiul Nobel pentru unificarea interactiunii electromagnetice cu cea slaba), dupa o viata de cercetare, ca este imposibil ca materia sa existe de la sine, fara o cauza metafizica sau, cum ar spune ortodocsii, fara pronia lui Dumnezeu.

Toti avem de invatat, inclusiv eu. Dar si de-as asimila tot ce s-a scris pana acum, tot n-as sti mare lucru! :)

Bafta si noroc!

Ascultați Noul Testament ortodox online.