28.11.2008, 16:30:49
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de maria.egipteanca
Orice om are de ales, in ce va CREDE. Iar asa cum alegerea este intotdeauna personala, si credinta lui trebuie sa se bazeze pe ceva personal, ce tine de intimitatea lui personala, adica de sufletul lui. Pana nu isi da seama ca sufletul lui este centrul vietii sale, pana ce inima omului nu va vibra auzind cuvintele Evangheliilor, si pana nu va vrea sa inteleaga ca nimic de pe lume nu este statornic, omul se va simti ratacit, si instrainat, si va incerca sa-si justifice nonsensul vietii, cautand, paradoxal, un sens in teorii nascocite din nimic, perisabile.
Si eu am luat in calcul posibilitatea ca evolutia sa fie o unealta a creatiei, dar asta pentru ca eram fascinata de descoperirile stiintifice, mai mult decat de credinta... Teoria Big-bang-ului poate fi usor combatuta, prin alte teorii, din aceeasi sfera a stiintei. Exista studii ale unor sfinti parinti contemporani, care au studiat aceste teorii si le-au combatut "cu propriile arme" sa zic asa. Pentru ca Dumnezeu le-a dat intelepciune si intelegere, si au dovedit punctul slab al acestor teorii, care nu se tin in picioare niciodata... Dar bineinteles ca omul va nascoci mereu altceva, in fuga lui de Dumnezeu, sau poate in cautarea Lui... Insa atunci cand omul va gasi raspunsul cautarilor sale, in sufletul sau, va intelege si care e sensul vietii sale si rostul sau.
|
Da, alegerea este personala, dar nu orice alegere este cu folos si de aceea Ortodoxia esti singura cu folos , oricate cautari am face si orice alegere in afara Ortodoxiei e pierdere de timp si timpul e pretios in scurta noastra sedere in asta lume.