View Single Post
Vechi 28.11.2008, 07:51:35
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de veveritza Vezi mesajul
Si ca sa nu creeam confuzii si curiozitati pe aici legate de acele biletele prin care se primesc "canoane" am sa dau citire catorva din ele (pentru exemplu):

"Pe cei ce ne nedreptatesc pe noi sa-i vedem ca pe niste mari binefacatori ai nostri, ce ne fac depuneri la Banca din cer. Ne fac bogati pentru vesnicie"-Cuviosul Paisie

"N-am zis niciodata ca nu muncesti,
Insa nu uita cele sufletesti
Ca sa fii cu fratii rugatori ,in rand
Chiar si cand muncesti sa te rogi in gand"

"Iubeste smerenia;ea iti va acoperi toate pacatele tale.Pocainta il restabileste pe cel cazut, plansul pentru pacate bate la portile ceresti, iar smerenia le deschide"-Sf. Ioan Gura de Aur

De fapt, acum cand scriu imi dau seama ca intr-adevar e un fel de canon, si inca tare greu: sa iubesti smerenia, sa plangi pentru pacate, sa faci pocainta.........eheeeeeeeeeeei, tare greu fratilor crestini; mari "erezii" ne invata Taica Parinte Visarion nu-i asa fratilor "fosti ucenici visarionisti"?
(desi un ucenic urmeaza invataturile parintelui duhovnicesc, deci e impropriu spus ca ne numim ucenici atat timp cat suntem pe dinafara cu ascultarea invataturilor) Nu mai stia parintele Visarion cum sa ne bucure si sa ne faca sa traim cu adevarat sfintele sarbatori, sa fim cu totii in acelasi Duh!Ne invata sa fim nelipsiti din Biserica, de la sfintele slujbe, sa fim mereu treji, spovediti, impartasiti, cu dragoste pentru cel de langa noi...
Ce sa va mai spun? As avea multe de spus dar...........fiindca tot suntem in postul Craciunului Domnul sa ne lumineze si sa facem pocainta pentru toate pacatele inclusiv pentru pacatul clevetirii.
Pace in suflete si mantuire va doresc!
Mai ales de pacatul clevetirii ar trebui sa ne ferim; caci ne spun Sfintii Parinti: acesta e pricina pentru care cei mai multi crestini [sufletele lor de fapt] au fost osanditi dupa Judecata Particulara la caznele iadului.

In fapt acum cred si eu ca "mari erezii" a propovaduit Taica Visarion, care au dus la mantuirea multor suflete. Dar ar fi cu mult mai bine pentru noi toti sa nu acceptam ca parintele Visarion sa fie denumit eretic de blasfemiatorii sai [ a se vedea pilda din viata Avvei Agaton din Pateric, care accepta sa fie acuzat de orice pacat omenesc si primeste aceasta cu bucurie in suflet caci il ajuta la mantuire; in schimb nu accepta sa fie denumit eretic, adica lepadat din credinta cea dreapta intru Domnul].

Multumim si pentru dorinta exprimata la finalul mesajului tau, sora scumpa, caci de n-avem pacea sufletului, toti ne-am chinui in zadar cu cine stie ce probleme marunte si lipsite de interes duhovnicesc pe care ni le strecoara dracul in sufletele noastre. Asemenea si fratiei tale!

Romeo

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!
Reply With Quote