View Single Post
Vechi 25.11.2008, 14:04:42
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

" Deci după ce au prânzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Mă iubesti tu mai mult decât acestia? El I-a răspuns: Da, Doamne, Tu stii că Te iubesc. Zis-a lui: Paste mieluseii Mei.
16. Iisus i-a zis iarăsi, a doua oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubesti? El I-a zis: Da, Doamne, Tu stii că Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Păstoreste oile Mele.
17. Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubesti? Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubesti? si I-a zis: Doamne, Tu stii toate. Tu stii că Te iubesc. Iisus i-a zis: Paste oile Mele.(Ioan 21:15-17) "

Aceste intrebari sunt modul prin care domnul nostru Iisus Hristos il repune pe Sfantul Apostol Petru in demnitatea de apostol si ce demnitati mai avea Sfantul Apostol Petru si le pierduse prin lepadarea de domnul nostru Iisus Hristos.

Vedeti ca prima data zice "Paste mieluseii mei" iar apoi "paste oile mele".
Daca o sa va duceti in catedrala patriarhala din Bucuresti si o sa va uitati mai sus de unde sunt asezate moastele Sfantului Dimitrie ,vis-a-vis o sa vedeti ca e pictata o icoana in care e reprezentat Domnul nostru Iisus Hristos cu o turma de oi in care afla miei,oi si berbeci.
Mieluseii reprezinta credinciosi incepatori in cele ale credintei,oile credinciosi cei mai sporiti iar berbecii pe episcopi si arhi-episcopi care pazesc turma cea cuvantatoare a Domnului nostru Iisus Hristos.
Deci cum vedeti Sfantului Apostol Petru ii este data misiunea de a paste oile si mieluseii dar nu berbecii adica episcopii si arhi-episcopii caci pe aceia ii paste chiar Marele Arhiereu si capul Bisericii Domnul nostru Iisus Hristos impreuna cu Duhul Sfant si Tatal.
Reply With Quote