Subiect: De ce e pacat?
View Single Post
Vechi 17.11.2008, 20:29:59
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Am citit pe aici niste postari care efectiv, mi-au blocat mintea. Sa vedeti. Intr-o postare, autorul subiectului spunea ca e pacat sa razi... De ce? [/COLOR]

[COLOR=green]In alta postare, am citit ca trebuie sa-ti pui frana imaginatiei... Ca e pacat sa vedem cu ochii mintii. De ce? [/COLOR]
[COLOR=green]Realizati ce recomandare ni se face? Adica sa nu mai cream, pentru ca actul de creatie incepe cu imaginatia. [/COLOR]

[COLOR=green]Sa nu privesti... Pai, cum sa nu privesti? De ce sa fie pacat sa privesti? De ce maicutele noastre crestin-ortodoxe de la manastiri nu privesc in ochii celor cu care dialogheaza? Lor le este frica de ceva. De ce? [/COLOR]

[COLOR=green]Sa nu gandesti... Si asta e pacat. De ce? Cum sa fie pacat? Pai gandul e materie, arta, creatie - intr-un cuvant, in faza initiala... [/COLOR]

[COLOR=green]Si... alta! Cică să-l arestam pe Mos Craciun ca intineaza/umbreste sarbatoarea Craciunului... [/COLOR]

[COLOR=green]Am mai intalnit si alte anomalii, dar decamdata atat. Sa discutam despre aceste potentiale pacate pe care le facem doar pentru ca suntem oameni.[/COLOR]
Silverstar, nu prea ai avut chef de treaba daca ai selectionat doar atatea exemple. Cele alese de tine sunt, fiecare, intr-un anumit context, care ar suna cam asa:
E pacat sa razi rautacios.
Sa-ti pui frana imaginatiei care ar putea duce la lucruri rele.
Sa nu privesti cu pofta.
Sa nu gandesti cu rautate.
Sa-l arestam pe Mos Craciun la domiciliul nostru, pentru ca a devenit un accesoriu simpatic al Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului.
Reply With Quote